Cum influenteaza informaticienii clujeni deciziile marilor corporatii

Decidentii unor mari companii, precum Coca-Cola Australia, sau conducatorii unor institutii publice, precum Departamentul Educatiei din SUA ori sefii administratiei publice din New York City, ajung sa ia decizii strategice cu ajutorul informatiilor si sintezelor furnizate de o aplicatie creata de informaticienii clujeni. UMT Software este divizia de dezvoltare software a Grupului UMT (United Management Technologies), grup cu experienta de peste 20 de ani pe piata solutiilor de Enterprise Project Management (EPM) si cu birouri in New York, Bellevue, Boston, Philadelphia, Atlanta, Chicago, Houston, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Reston si Cluj-Napoca.

acum 87 luni (24 Feb 2015)

Decidentii unor mari companii, precum Coca-Cola Australia, sau conducatorii unor institutii publice, precum Departamentul Educatiei din SUA ori sefii administratiei publice din New York City, ajung sa ia decizii strategice cu ajutorul informatiilor si sintezelor furnizate de o aplicatie creata de informaticienii clujeni. Programul informatic ofera asistenta inclusiv in domeniul alcatuirii bugetelor si ii ajuta pe manageri sa filtreze si sa sintetizeze informatiile furnizate de diferitele departamente ale companiilor multinationale, in asa fel incat factorii de decizie sa dispuna de toate informatiile relevante. "Grupul american de firme UMT, liderul mondial in domeniul solutiilor si serviciilor pentru gestiunea proiectelor, a fost declarat pentru al treilea an consecutiv "vizionar" de catre compania de consultanta si cercetare in IT Gartner. Distinctia a fost acordata pentru aplicatiile de analiza IT integrata a portofoliului dezvoltate de UMT Software, divizia romaneasca a grupului, cu sediul la Cluj-Napoca.

"Am fost declarati Ā«vizionariĀ» pentru al treilea an consecutiv de catre liderul mondial in consultanta IT, Gartner, lucru care ne bucura cu atat mai mult cu cat vorbim de un pachet de aplicatii creat si dezvoltat de programatori romani. Cred ca acest tip de recunoastere ajuta foarte mult la pozitionarea soft-istilor romani drept specialisti in dezvoltare de produse proprii, in contextul in care piata locala este dominata masiv de outsourcing", a declarat Ionut Nechita, directorul general al UMT Software.

O echipa in dezvoltare

Programul informatic in cauza nu a fost dezvoltat de un gigant cu zeci de mii de angajati, ci de o echipa mica, dar dinamica si in continua dezvolare. Infiintata in 2008, filiala de la Cluj a UMT a inregistrat cresteri constante atat ale cifrei de afaceri, cat si in privinta numarului de angajati. Anul trecut, UMT Software a depasit doua milioane de dolari cifra de afaceri, in crestere cu 30% fata de 2013. Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro