Cum influenteaza copiii longevitatea parintilor

Cum influenteaza copiii longevitatea parintilor

Analizand datele a 1,4 milioane de persoane din Suedia, nascute intre anii 1911 si 1925, cercetatorii au descoperit ca la varsta de 60 de ani, rata de deces a parintilor era cu 0,6 puncte mai mica decat a persoanelor fara copii.

acum 42 luni (28 Mar 2017)

Oamenii au tendinta de a crede ca stresul creat de cresterea copiilor le poate scurta viata. Printre explicatii ar putea fi, pe de-o parte, faptul ca parintii au mai multa grija de sanatate, gandindu-se la copiii lor, dar si faptul ca femeilor care nasc li se reduce riscul de a dezvolta cancer la san.

Prin urmare, oamenii de stiinta de la Institutul Karolinska din Suedia au continuat cercetarile pentru a incerca sa-si dea seama ce se afla in spatele acestor rezultate.

Analizand datele a 1,4 milioane de persoane din Suedia, nascute intre anii 1911 si 1925, cercetatorii au descoperit ca la varsta de 60 de ani, rata de deces a parintilor era cu 0,6 puncte mai mica decat a persoanelor fara copii. La varsta de 80 de ani, rata mortalitatii a scazut cu 0,9 procente, iar la 90 de ani cu 1,47.

Se pare ca dincolo de stresul creat de cresterea unui copil, exista numeroase beneficii. Studiul confirma avantajele de a fi parinte, indiferent de varsta la care se intampla acest lucru. Dincolo de grijile provocate de cei mici, rezultatele au aratat ca existenta copiilor in familie face diferenta in ceea ce priveste longevitatea parintilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro