Cum influenteaza Codul Fiscal jocurile politice

Cum influenteaza Codul Fiscal jocurile politice

Pentru a trece din nou Codul Fiscal prin Parlament, PSD are nevoie de voturile UNPR, iar Gabriel Oprea pare a fi acum de partea lui Victor Ponta, in conditiile in care PSD a anuntat sesiunea extraordinara dupa o sedinta la care a participat si liderul UNPR. UNPR ar putea ramane la guvernare intr-o aliata cu PNL si cu UDMR, iar PSD ar putea ataca alegerile de anul viitor din postura de partid de Opozitie, avand in spate masurile populiste luate de Ponta in cei trei ani de guvernare.

acum 61 luni (28 Jul 2015)

Pe langa discutia strict economica, in jurul noului Cod Fiscal se tes si cateva scenarii politice, care privesc Puterea si Opozitia deopotriva. Liviu Dragnea a anuntat ca PSD va convoca o sesiune extraordinara in perioada 24-25 august, in care Parlamentul va vota cererea de reexaminare trimisa de presedintele Klaus Iohannis, iar partidele au inceput sa-si faca deja calcule. In cazul in care actuala coalitie reuseste sa ramana unita, PSD va puncta electoral: va fi prima disputa majora castigata de Victor Ponta impotriva presedintelui Klaus Iohannis, iar Codul Fiscal va fi trofeul prezentat publicului. De altfel, premierul a aratat deja ca PSD nu va face pasul in spate. "Evident ca noi vom vota

Codul Fiscal ca doar nu suntem total dusi cu capul sa fi votat acum trei saptamani

si dupa aia sa votam . Chiar suntem normali la cap si mai avem un pic de rusine macar. Pentru a trece din nou Codul Fiscal prin Parlament, PSD are nevoie de voturile UNPR, iar Gabriel Oprea pare a fi acum de partea lui Victor Ponta, in conditiile in care PSD a anuntat sesiunea extraordinara dupa o sedinta la care a participat si liderul UNPR.

Daca totul va fi bine in coalitia de guvernare, iar PSD, UNPR si ALDE vor vota pentru noul Cod Fiscal, PNL va iesi foarte sifonat dupa sesiunea extraordinara. In prima faza, liberalii au votat alaturi de PSD Codul Fiscal, ba mai mult au propus chiar reducerea TVA la 19%, lucru acceptat de social-democrati. Sau de ce nu mai e bun?", a spus Ponta, luni seara, la Antena 3. La sesiunea extraordinara, PNL se vede in situatia ingrata de a vota impotriva Codului Fiscal, dupa ce in prima faza l-a acceptat, sau de a vota din nou "pentru", dar asta inseamna sa i se impotriveasca presedintelui Klaus Iohannis. In plus, daca noul Cod Fiscal va fi din nou adoptat, victoria PSD va fi definitiva, pentru ca presedintele Klaus Iohannis nu are de gand sa mai mute razboiul poilitic si la Curtea Constitutionala.

Dragnea face... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro