Cum incearca un primar sa isi apere comuna de hoti. Asistatii sociali, obligati sa patruleze pe ulite noapte de noapte

Cum incearca un primar sa isi apere comuna de hoti. Asistatii sociali, obligati sa patruleze pe ulite noapte de noapte

Astfel, va fi instituit un corp de paza comunal, alcatuit, in perioada verii, din 20 de persoane, care vor lucra 8 ore pe timp de noapte si care vor patrula pe toate ulitele comunei. Asistatii sociali cooptati in patrule care vor refuza sa efectueze serviciile de paza vor pierde dreptul de a mai beneficia de ajutoare sociale, avertizeaza primarul de Cozmesti.

acum 71 luni (4 May 2017)

Primarul comunei vasluiene Cozmesti, Hristache Sima, reinvie patrulele comunale pentru a-si proteja consatenii de hoti.

Astfel, va fi instituit un corp de paza comunal, alcatuit, in perioada verii, din 20 de persoane, care vor lucra 8 ore pe timp de noapte si care vor patrula pe toate ulitele comunei. Odata cu venirea sezonului rece, paza va fi asigurata in doua schimburi, pentru descurajarea hotilor care actioneaza de obicei la adapostul intunericulului. In plus, primarul anunta ca va construi chioscuri de paza in zonele de risc.

Asistatii sociali cooptati in patrule care vor refuza sa efectueze serviciile de paza vor pierde dreptul de a mai beneficia de ajutoare sociale, avertizeaza primarul de Cozmesti. Pentru a face economii la buget si a rezolva, astfel, alte probleme la fel de stringente, am considerat ca-i putem folosi pe beneficiarii Legii 416, care oricum trebuie sa presteze un numar de ore in folosul comunitatii. Din cei 180 de beneficiari ai venitului minim garantat inregistrati la nivelul comunei Cozmesti, vom gasi in mod sigur persoane care, prin rotatie, sa faca serviciu de paza comunala. In plus, edilul afirma ca in comuna vor fi montate si 30 de camere de supraveghere, acestea fiind aplasate in zonele considerate de risc.

Aproape 80% din comune nu au paza asigurata

Decizia primarului de Cozmesti vine dupa ce, recent, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui a avertizat ca infractionalitatea contra patrimoniului este in crestere in satele vasluiene, in contextul in care, la nivel global, infractionalitatea judetului este in scadere, iar cauza ar fi lipsa pazei in mediul rural. Aceasta situatie poate fi si rezultanta faptului ca paza in mediul rural nu este organizata in mod corespunzator pe raza tuturor comunelor", a explicat inspectorul-sef Doru Gabriel Pantiru in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural.

Potrivit conducer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro