Cum incearca Rusia sa denigreze protestele din Romania. "Kremlinul rade si asteapta"

Cum incearca Rusia sa denigreze protestele din Romania.

> Analiza realizata de *Nicolae Tibrigan In urmatoarele randuri va propun sa investigam instrumentarea, "sursele" si "distribuitorii" mesajelor campaniei de denigrare a miscarii, cu miza pe termen lung de a discredita imaginea UE si SUA in Romania. Sursa: Facebook Pe reteaua de socializare, postarea lui Visan nu are decat 181 de aprecieri si 49 de distribuiri, insa articolul de pe Sputnik arata peste 9500 de accesari (si nu stim daca e vorba de utilizatori unici). Sursa: Facebook Revenim la Gelu Visan si descoperim postari care reactualizeaza dezinformarea lansata inca in februarie anul acesta de presa de limba rusa controlata de Kremlin, cum ar fi Ren TV, Rossia1/Rossia24, Ria Novosti etc., si anume: "Protestatarii pregatesc o Lovitura de Stat Maidanul Romanesc". Cu ajutorul catorva lozinci cu impact emotional puternic in randul populatiei, cu conditia sa se precizeze exact inamicii externi (Multinationalele, Sorosistii, vanzatorii de Tara, petitionarii la Inaltele Porti, NATO, SUA etc.) plus cateva imagini tot atat de emotionale, dar care sa sublinieze o suferinta umana (nu conteaza daca sunt furate de la alte campanii sau de pe coperti de carte).

acum 66 luni (14 Dec 2017)

>

Analiza realizata de *Nicolae Tibrigan

In urmatoarele randuri va propun sa investigam instrumentarea, "sursele" si "distribuitorii" mesajelor campaniei de denigrare a miscarii, cu miza pe termen lung de a discredita imaginea UE si SUA in Romania.

"Dazvaluirea" Sputnik despre 10 miliarde de euro

Varful de lance al propagandei pro-Kremlin in Romania il constituie, in prezent, platforma de opinii (redenumite "stiri") - Sputnik. Desigur ca, primul gand care ne vine in minte tine mai degraba de o investigatie jurnalistica, de aceea vom fi tentati sa dam click. Un comentariu din categoria "opinii" asupra unei postari pe reteaua Facebook a fostului senator Gelu Visan, cu un trecut tot atat de controversat ca si al finantatorilor Sputnik. Acum, "rebotezat" de propaganda pro-Kremlin in "politolog roman" cu postari pe Facebook pe post de "analize".

Sursa: Facebook

Pe reteaua de socializare, postarea lui Visan nu are decat 181 de aprecieri si 49 de distribuiri, insa articolul de pe Sputnik arata peste 9500 de accesari (si nu stim daca e vorba de utilizatori unici).

La o analiza de continut mai atenta a articolului de pe Sputnik, descoperim ca acesta se axeaza pe cateva teme centrale, cum ar fi: "Multinationalele si Sistemul vand Romania", "Ciolos a dat spaga Multinationalelor", "Protestele organizate de multinationale, partide, sindicate, securitate, DNA, Facebook si cu bani", "Protestele ca semn al disperarii multinationalelor impotriva Directivei 1164/2016 a UE". Dincolo de asta, protestele din noiembrie-decembrie 2017 nu s-au referit exclusiv la reformele in domeniul politicilor fiscale initiate de actualul guvern. De unde provin, totusi, cele 10 miliarde de euro? Si asta doar daca ne uitam cu cata ravna distribuie materialele propagandistice pe diverse grupuri de discutii, cum ar fi: NU VREM SA LUPTAM IMPOTRIVA RUSILOR!, ANTENA 3 - grupul fanilor si telespectatorilor adevarati!!!, Vladimir Putin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro