Cum incearca PNL sa castige alegerile parlamentare

"Daca ar trebui sa accept, probabil ca ar trebui sa am un fel de control asupra listei de parlamentari pentru ca daca te duci la alegeri ca sa arati ca s-a schimbat fata PNL trebuie sa vii cu fete noi, nu cu aceleasi fete obosite, care sunt pe sticla de ani de zile si pentru care oamenii nu au iesit din casa", a explicat Piperea. El a afirmat ca lista de senatori sau deputati sustinuti de PNL la alegerile din toamna ar trebui sa fie deschisa de un lider nou si ar trebui ca noii presedinti de la sectoare sa fie pusi pe liste eligibile.

acum 90 luni (17 Jun 2016)

Invinsi de PSD la alegerile locale, liberalii cauta solutii pentru a obtine un scor mai bun la alegerile pentru Legislativ. Planurile PNL vizeaza atragerea de ministri din Guvernul Ciolos, aducerea de oameni din afara partidului si aliante cu alte partide, mai putin PSD.

Scorul politic obtinut de PNL la alegerile locale - 31,93% la consiliile judetene, fata de 37,58% cat a luat PSD - da liberalilor sanse reduse sa formeze viitorul guvern. In aceste conditii, conducerea PNL a demarat o serie de actiuni in incercarea de a relansa partidul. Intrebata daca vicepremierul Costin Borc sau premierul Dacian Ciolos ar putea fi prim-ministri propusi de liberali daca adera la PNL, Gorghiu a afirmat ca "orice e posibil". "O sa discutam cu un candidat al PNL, membru al PNL, dar s-ar putea sa nu fie in acest moment membru in partid", a adaugat Blaga.

Piperea, sef la PNL Bucuresti

Cum cea mai serioasa infrangere a fost in Bucuresti, liberalii cauta solutii si in afara partidului pentru sefia organizatiei din Capitala. Avocatul a sustinut ca ar trebui sa aiba control asupra listei de parlamentari din Capitala daca ar decide sa accepte preluarea organizatiei PNL Bucuresti. "Daca ar trebui sa accept, probabil ca ar trebui sa am un fel de control asupra listei de parlamentari pentru ca daca te duci la alegeri ca sa arati ca s-a schimbat fata PNL trebuie sa vii cu fete noi, nu cu aceleasi fete obosite, care sunt pe sticla de ani de zile si pentru care oamenii nu au iesit din casa", a explicat Piperea. El a afirmat ca lista de senatori sau deputati sustinuti de PNL la alegerile din toamna ar trebui sa fie deschisa de un lider nou si ar trebui ca noii presedinti de la sectoare sa fie pusi pe liste eligibile. "Daca aduci niste persoane noi care sa traga partidul si sa scoata oamenii de la televizor sau de pe Facebook, trebuie ca liderul sa conduca una dintre liste, iar noii sefi de la sectoare sa fie pe locuri eligibile.

PNL cauta aliati

Pe de a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro