Cum incearca iar Tariceanu sa puna botnita Justitiei, pornind de la cazul arestarii lui Sorin Oprescu

Cum incearca iar Tariceanu sa puna botnita Justitiei, pornind de la cazul arestarii lui Sorin Oprescu

"As putea sa ma transform in detectiv amator si sa gasesc tot felul nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost gasit, daca DNA a intocmit de 2 ani dosare penale pe numele lui Oprescu, pentru ce a asteptat atat, daca Oprescu a luat mita 1 milion de euro in mai multe transe, asa cum declara un denuntator aflat in cercetare penala? Basescu si Tariceanu, aceeasi placa Mesajul lui Calin Popescu Tariceanu seamana neasteptat de mult cu cel al fostului presedinte Traian Basescu, care a vorbit de curand despre nevoia de a modifica Codul Penal si Codul de Procedura Penala, promulgate in timpul mandatului sau de presedinte.

acum 105 luni (8 Sep 2015)

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a reluat discursul anti-Justitie odata cu inceperea sesiunii parlamentare si cu arestarea lui Sorin Oprescu, folosit drept exemplu in lupta sa impotriva DNA. Al doilea om in stat a lansat o invitatie catre toate partidele parlamentare la negocieri pentru adoptarea de urgenta a unui proiect legislativ care sa aiba in vedere functionarea Justitiei.

"Ca presedinte al Senatului, ca presedinte de partid si ca senator am incercat sa pun pe lista prioritatilor clasei politice rezolvarea unor probleme grave din Justitie. Parlamentul trebuie sa adopte masuri legislative care sa elimine neregulile si abuzurile unor magistrati si interferenta neavenita in actul de Justitie a unor institutii din afara autoritatii judecatoresti. In aceste conditii, invit toate partidele parlamentare sa ne asezam la masa negocierilor ca sa adoptam un program legislativ de urgenta pentru solutionarea gravelor probleme din Justitie", suna ultima propunere a lui Tariceanu anti-Justitie.

Presedintele Senatului se erijeaza in CSM si critica modul in care a procedat DNA la arestarea lui Sorin Oprescu. "As putea sa ma transform in detectiv amator si sa gasesc tot felul nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost gasit, daca DNA a intocmit de 2 ani dosare penale pe numele lui Oprescu, pentru ce a asteptat atat, daca Oprescu a luat mita 1 milion de euro in mai multe transe, asa cum declara un denuntator aflat in cercetare penala? Din nou, de ce a asteptat DNA atata vreme?", a mai spus seful Senatului. Asa ca macar in ziua in care pe X il prinde DNA cu banii in buzunar am putea fi mai putin carcotasi si am putea sa renuntam la deja celebrul .

"Sunt impartatite si in zona PSD"

Cum raspund partidele politice la initiativa lansata public de Tariceanu? Desi Liviu Dragne... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro