Cum il tratau social-democratii pe Regele Mihai in anii '90. Nicolicea voia ca fostul suveran sa fie declarat "persona non grata"

Cum il tratau social-democratii pe Regele Mihai in anii '90. Nicolicea voia ca fostul suveran sa fie declarat

Social-democrati precum Lia Olguta Vasilescu, Claudiu Manda, Gabriela Firea sau Liviu Dragnea si-au exprimat aprecierea publica fata de fostul suveran al Romaniei din perioadele 1927-1930 si 1940-1947. Si presedintele Senatului in perioada 1992-1996, Oliviu Gherman, declara sec: "Nu stiu sa existe vreun rege Mihai", dupa cum arata istoricul Andrei Muraru intr-o postare mai veche de pe contul de Facebook.

acum 60 luni (16 Dec 2017)

Social-democrati precum Lia Olguta Vasilescu, Claudiu Manda, Gabriela Firea sau Liviu Dragnea si-au exprimat aprecierea publica fata de fostul suveran al Romaniei din perioadele 1927-1930 si 1940-1947. Dupa cum arata Recorder, citand un numar din Evenimentul Zilei de la acea vreme, Nicolicea a cerut de la tribuna Parlamentului ca "cetateanul Mihai Hohenzollern" sa fie declarat "persona non grata". Mai mult, Nicolicea, cunoscut si in prezent pentru iesirile sale, voia ca doi parlamentari ai Opozitiei, Dinu Patriciu si Ticu Dumitrescu, sa ramana fara imunitate pentru ca si-au permis sa-l intampine pe fostul suveran pe pista aeroportului. Cuvintele grele spuse de Nicolicea de la tribuna Camerei Deputatilor i-a determinat pe jurnalistii vremii sa-i faca un portret sumbru actualului presedinte al Comisiei juridice din Camera Deputatilor. Cand trebuie spuse lucruri care pe oricare alt deputat l-ar umple de rusine este scos la rampa Eugen Nicolicea", scriau jurnalistii de la Cotidianul in 1994. De exemplu, Ion Iliescu, presedinte al Romaniei ales de pe listele PDSR, declara ca "Regele Mihai se situeaza singur in afara poporului roman". Si presedintele Senatului in perioada 1992-1996, Oliviu Gherman, declara sec: "Nu stiu sa existe vreun rege Mihai", dupa cum arata istoricul Andrei Muraru intr-o postare mai veche de pe contul de Facebook. Te-ar putea interesa si: Iliescu, despre Regele Mihai, in anul 1989: "Este un bosorog care ar trebui sa-si vada de pensie si sa ne lase dracului in pace" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro