Cum il impiedica rivalii lui Dragnea din PSD pe seful formatiunii sa ia puterea absoluta in partid

Cum il impiedica rivalii lui Dragnea din PSD pe seful formatiunii sa ia puterea absoluta in partid

Surse din conducerea PSD au declarat pentru "Adevarul" ca Liviu Dragnea si-ar fi dorit ca premierul Viorica Dancila sa fie aleasa in functia de presedinte executiv al partidului la Congresul din data de 10 martie. De data asta, pentru ca am demonstrat intregii natiuni ca sunt nevinovat, va spun cat se poate de clar ca eu candidez la o functie de conducere in PSD", a anutat, surprinzator, Marian Oprisan, miercuri, inainte de sedinta partidului.

acum 27 luni (24 Feb 2018)

Surse din conducerea PSD au declarat pentru "Adevarul" ca Liviu Dragnea si-ar fi dorit ca premierul Viorica Dancila sa fie aleasa in functia de presedinte executiv al partidului la Congresul din data de 10 martie. Momentan, functia este ocupata de Niculae Badalau, care a intrat in dizgratia lui Liviu Drganea dupa ce l-a sustinut pe Mihai Tudose in razboiul pentru putere din PSD. Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea planuia ca Viorica Dancila, unul dintre oamenii sai de incredere, sa ajunga numarul doi in ierarhia partidului, ca o plasa de siguranta in cazul in care va fi condamnat cu executare in cel de-al doilea dosar. "In aprile, cel tarziu mai, Liviu Dragnea va primi sentinta in dosarul cu angajarile fictive de la Directia copilului Teleorman", sustine surse politice din condcuerea PSD.

Opozitia din PSD da semne de viata

Numai ca planurile lui Dragnea au fost date peste cap de Marian Oprisan, liderul PSD Vrancea, unul dintre rivalii sai." Nu am candidat in anul 2015 la congres pentru ca am zis foarte clar ca nu candidez pentru ca am un dosar si este dosarul meu, nu dosarul partidului. De data asta, pentru ca am demonstrat intregii natiuni ca sunt nevinovat, va spun cat se poate de clar ca eu candidez la o functie de conducere in PSD", a anutat, surprinzator, Marian Oprisan, miercuri, inainte de sedinta partidului. Desi nu a spus exact pentru ce functie, surse din conducerea partidului au declarat pentru "Adevarul" ca Oprisan, unul dintre liderii din vechea garda a PSD, cu mare influenta in partid, vizeaza functia de presedinte executiv sau de vicepresedinte. Intrebat daca va mai candida pentru functia de presedinte executiv, Badalau a raspuns: "Mi-am consultat primarii de judet, cei care m-au ajutat sa ajung senator.

In plus, Ecaterina Andronescu, pe care Liviu Dragnea n-a vrut sa o numeasca in functia de ministru al Educatiei, vrea razbunare.

Cu opozanti ca Op... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro