Cum il faci pe cel mic sa te asculte cat ai bate din palme: metode puse in practica de o mama-psiholog inventiva

Cum il faci pe cel mic sa te asculte cat ai bate din palme: metode puse in practica de o mama-psiholog inventiva

Copiii pot fi destul de greu de controlat, mai ales atunci cand sunt mici si refuza adesea sa coopereze si sa-si asculte parintii. Regula de baza este ca adultul sa incerce sa redevina copil la randul lui: Ce le pot spune parintii copiilor cand acestia refuza sa mearga la culcare: 1.

acum 93 luni (9 Mar 2015)

Copiii pot fi destul de greu de controlat, mai ales atunci cand sunt mici si refuza adesea sa coopereze si sa-si asculte parintii.

Psihoterapeutul Andrea Nair le sare insa in ajutor parintilor pusi in dificultate de micutii capriciosi prin intermediul publicatiei "Huffington Post", cu o serie de metode testate prin care nazdravanii sunt mai usor de convins sa le asculte rugamintile. Regula de baza este ca adultul sa incerce sa redevina copil la randul lui: Ce le pot spune parintii copiilor cand acestia refuza sa mearga la culcare: 1. "Timpul sa ne punem pijamalele!", spune-i asta in timp ce ii pui pantalonii de pijama pe cap. "A venit timpul sa mergem la somn ca avionul", ia-l in brate si misca-l prin aer, facand zgomote asemanatoare cu cele care se aud la lansarea unui avion. Cum il poti face pe cel mic sa fie atent: 4. "Manutele sunt pentru ajutat, nu pentru ranit" (cand incearca sa loveasca pe cineva sau ceva)5. Intreaba-l pentru a-i afla preferintele culinare: "Ce trebuie sa mai adaugam ca sa facem aceasta mancare delicioasa?" Cum il convingi sa se spele pe maini inainte de masa:

8. "Cand iti vei curata mainile cu sapun imi voi da seama ca iti este foame" Cum poti sa-ti determini copilul sa isi stranga jucariile: 10. Care crezi ca este cel mai bun loc pentru jucariile tale" (gaseste un loc pentru depozitarea jucariilor) Cum afli daca are nevoie la baie 12. Exista sanse mari ca micutul tau sa recunoasca ca si el are nevoie la baie.13. (acest indemn trebuie rostit inainte de a iesi in oras sau de a merge la culcare) Cum il convingi pe cel mic sa nu se mai smiorcaie: 14. "Nu pot sa te aud decat atunci cand iti folosesti vocea normala. Cum il determini sa se spele pe dinti: "Hai sa ne periem ochii cu periuta de dinti". Mai mult ca sigur copilul va fi intrigat si va incerca sa te faca se intelegi ca altul este scopul periutei de dinti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro