Cum il acopera Ministerul Educatiei pe Costel Ceocea, seful SIF Moldova, conferentiar universitar ilegal si "sponsor" la Universitatea din Bacau

Cum il acopera Ministerul Educatiei pe Costel Ceocea, seful SIF Moldova, conferentiar universitar ilegal si

Costel Ceocea, seful SIF Moldova, este conferentiar universitar de mai bine de trei luni de zile, la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, unde ocupa postul ilegal. Profesorul Ovidiu-Leonard Turcu, de la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, prieten vechi cu seful SIF Moldova, dar si coautor al unor articole de specialitate semnate alaturi de Ceocea, este si el in aceeasi comisie de examinare. Seful SIF Moldova, cocotat academic de o comisie formata din colegi si prieteni Costel Ceocea (60 de ani), presedintele Societatii de Investitii Financiare Moldova, este incepand de luni, 1 februarie, conferentiar la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, dupa un examen pe care l-a promovat cu 9.25.

acum 77 luni (8 May 2016)

Costel Ceocea, seful SIF Moldova, este conferentiar universitar de mai bine de trei luni de zile, la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, unde ocupa postul ilegal. Seful SIF Moldova si-a "sponsorizat" postul de conferentiar al Universitatii din Bacau din banii actionarilor pompati in rector", in care erau prezentate sponsorizarile facute de Ceocea, care au ajuns si la fiul rectorului de atunci, Florin Nedeff dar si inconsistenta dosarului sefului SIF, care nu-i permitea sa ajunga cadru universitar, Ministerul Educatiei a refuzat sa ia atitudine.

Dupa primele adrese ale ziarului Adevarul, la care nu a putut raspunde, Ministerul Educatiei a trimis o solicitare Universitatii "Vasile Alecsandri" din Bacau, prin care cerea clarificarea aspectelor ce tin de concursul prin care a ajuns conferentiar Costel Ceocea, cu sprijinul prietenului, rector, Valentin Nedeff.

Dupa trecerea primelor 30 de zile, Universitatea de stat "Vasile Alecsandri" din Bacau nu a putut incropi un raspuns iar Ministerul, respectand procedura legala, trimite la inceputul lunii martie o echipa de control, formata din Gheorghe Marin si Dan Togoe.

Gheorghe Marin este consilier in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, membru in Corpul de Control, responsabil cu derularea procedurilor de evaluare si validare a tezelor de doctorat dar si responsabil cu concursurile pentru posturile didactice din invatamantul superior iar Dan Togoe este auditor in cadrul Corpului de Control. Dupa patru zile de stat in Bacau, Dan Togoe si Gheorghe Marin au plecat spre Capitala, unde au luat cu ei si amanuntele controlului de la Bacau.

Atat dupa control, la jumatatea lunii martie, cat si la jumatatea lunii aprilie, ziarul Adevarul a solicitat Ministerului Educatiei si Cercetarii sa faca publice rezultatele controlului de la Bacau. Desi a fost depasit termenul legal, nici pana in prezent echipa Corpului de Control nu a reusit sa traga n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro