Cum ii teroriza Mircea Govor, baron PSD, pe primarii din Satu Mare cu santaje de presa: "Pot sa te las fara clienti"

Cum ii teroriza Mircea Govor, baron PSD, pe primarii din Satu Mare cu santaje de presa:

Mircea Govor este acuzat de procurori de folosirea influentei si autoritatii functiei de presedinte al organizatiei judetene a PSD si pe aceea de vicepresedinte al CJ Satu Mare in scopul dobandirii unui folos necuvenit. Mircea Govor l-a cautat iar pe Dicu Levente si i-a facut o alta propunere: sa-i convinga pe patronii celor doua firme sa incheie contracte de publicitate cu Gazeta de Nord Vest, in valoare de 100.000 de lei (fara TVA). "La finele anului 2010, Govor Mircea si Valer Marian (presedintele PSD Satu Mare la vremea respectiva), aflati in redactia cotidianului, mi-au comunicat ca urmeaza sa fie demarata o campanie de presa impotriva lui Pop Dumitru, motivand ca acesta era un , un personaj care , astfel ca la scurt timp dupa aceasta decizie, a fost publicat la rubrica , articolul . Desi tonul agresiv al lui Govor si continutul convorbirii mi-a creat o stare de disconfort si implicit chiar de temere, cunoscand ca Govor detine parghiile necesare pentru a ma inlatura din acea functie care imi asigura resursele financiare necesare mie si copilului minor incredintat in crestere si educare, am avut totusi puterea de a-i raspunde acestuia ca demisia este un act de vointa unilateral si refuz sa demisionez.

acum 85 luni (24 Dec 2015)

Asta dupa ce, miercuri, Curtea Suprema a admis contestatia procurorilor DNA la decizia de a-l plasa in arest la domiciliu pe baronul PSD.

Mircea Govor este acuzat de procurori de folosirea influentei si autoritatii functiei de presedinte al organizatiei judetene a PSD si pe aceea de vicepresedinte al CJ Satu Mare in scopul dobandirii unui folos necuvenit. Vicepresedintele CJ Satu Mare ar fi santajat mai multi sefi de institutii, primari si patroni de firme pentru ca firmele controlate de el prin interpusi sa castige contracte. Mircea Govor ameninta avocati

Unul dintre cei santajati de Mircea Govor este avocatul satmarean Dicu Levente. Firma acestuia, Eunitas SRL, a fost luata in vizor de Govor pentru ca asigura servicii de consultanta pentru atribuirea de contracte de lucrari publice.

In martie 2010, Mircea Govor a aflat ca avocatul Dicu, prin firma sa, ar fi ajutat societatile unor apropiati sa castige licitatii la primariile la care Eunitas SRL asigura consultanta. Tehnic Asist SRL subcontracta o parte importanta din lucrarile castigate cu ajutorul lui Govor firmelor Timoras SRL, Ama & Ama SRL si Karen & Co SRL, controlate de Inocetiu Govor, fratele liderului PSD. Furiosi, Mircea Govor si Mirel Vlas s-au ridicat de la masa si au plecat din local, nu inainte ca liderul PSD sa il ameninte pe Dicu spunandu-i pe un ton iritat: "Pot sa te las fara clienti". Santajat cu dezvaluiri jurnalistice

La scurt timp, in Gazeta de Nord Vest Satu Mare a fost publicat un articol calomnios, care avea ca subiect modul in care se deruleaza achizitiile de catre primariile unde Eunitas SRL avea incheiate contracte de consultanta.

Potrivit DNA, Mircea Govor controleaza Gazeta de Nord Vest prin firmele care o editau, atat din punct de vedere al politicii editoriale, dar si financiar. Intre timp, contractul dorit de firma de casa a lui Govor a fost castigat de firmele Tarr Const SRL si TCM Nord SRL.

Mircea Govor l-a cautat ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro