Cum ii puteti face pe cei mici sa indrageasca matematica: o profesoara dezvaluie moduri usoare si distractive de a integra exercitiile in viata copiilor

Cum ii puteti face pe cei mici sa indrageasca matematica: o profesoara dezvaluie moduri usoare si distractive de a integra exercitiile in viata copiilor

Cunostintele minime de matematica sunt foarte utile in viata de adult - fie ca suntem nevoiti sa calculam o crestere procentuala sau pur si simplu cand trebuie sa rezolvam un test pentru a obtine un loc de munca. Este important sa devii constient de modul in care poti integra matematica in conversatiile si activitatile de zi cu zi din sanul familiei si astfel ii puteti conferi un loc special in viata voastra."

acum 42 luni (1 Jun 2017)

Cunostintele minime de matematica sunt foarte utile in viata de adult - fie ca suntem nevoiti sa calculam o crestere procentuala sau pur si simplu cand trebuie sa rezolvam un test pentru a obtine un loc de munca.

Din nefericire, matematica nu este o disciplina deloc usoara, motiv pentru care foarte multi copii o detesta sau pur si simplu sunt atrasi mai mult de materiile creative.

Mai mult, daca nici parintilor nu le-a placut matematica este cu atat mai greu sa le transmita entuziasm copiilor cand vine vorba de aceasta disciplina.

"In primul rand, cred ca parintii ar trebui sa se abtina de la a rosti in fata copiilor fraze de genul sau . Copiii nostri absorb atitudinile noastre in tot felul de moduri, asa ca ar trebui sa ne straduim sa le impartasim atitudini cat mai pozitive", a explicat profesoara pentru Smart Parenting.

In plus, Thiagarajan crede ca parintii ar trebui sa incerce sa creeze ceea ce ea numeste "o familie in care matematica e indragita": "Aceasta metoda functioneaza mai ales in cazul copiilor mici. Este important sa devii constient de modul in care poti integra matematica in conversatiile si activitatile de zi cu zi din sanul familiei si astfel ii puteti conferi un loc special in viata voastra."

Un bun exemplu in acest sens este modelul familiilor din Singapore, in care copiii fac cunostinta cu matematica de la varste foarte fragede in moduri cat mai distractive.

"Familiile din Singapore obisnuiesc sa faca jocuri matematice in masina sau la masa, pe principii precum ghiciti numarul, rezolvati o ghicitoare matematica, adunati cifrele de pe placutele de inmatriculare cat mai repede posibil, calculati distanta parcursa", dezvaluie experta.

Thiagarajan ofera si cateva exemple de exercitii simple si distractive de matematica pe care le puteti preda copiilor in situatii relaxate. Cand folositi li... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro