Cum ii indepartam pe cei mici de televizor sau calculator fara accese de furie: metoda "ultimelor doua minute"

Cum ii indepartam pe cei mici de televizor sau calculator fara accese de furie: metoda

Deseori, inainte sa isi ia copilul din fata televizorului ori sa il priveze de calculator, telefon sau tableta, parintele ii "daruieste" celui mic cateva minute in plus cu dispozitivul favorit, avertizandu-l ca dupa va trebui sa cedeze.

acum 51 luni (6 May 2016)

Deseori, inainte sa isi ia copilul din fata televizorului ori sa il priveze de calculator, telefon sau tableta, parintele ii "daruieste" celui mic cateva minute in plus cu dispozitivul favorit, avertizandu-l ca dupa va trebui sa cedeze. Desi aceasta metoda pare una buna, oferindu-i copilului timp sa se obisnuiasca cu ideea ca joaca tehnologica se va incheia, studiile arata ca aceste avertismente ii determina pe micuti sa aiba accese de furie si mai intense. Copiii renunta cu usurinta la dispozitivele tehnologice care ii tin preocupati atunci cand situatia se schimba: daca ajung, de pilda, la destinatie cu masina si trebuie sa lase telefonul sau tableta si sa coboare, ori daca trebuie sa plece la scoala sau sa doarma.

De aceea, stabilirea unui interval orar in care cel mic are voie sa se joace pe calculator, telefon sau tableta, sau sa se uite la televizor, este o metoda eficienta. Parintii folosesc uneori astfel de dispozitive pentru ai tine ocupati pe cei mici, timp in care ei pot desfasura diverse treburi gospodaresti sau pot avea grija de ceilalti copii, ori pentru a-i distrage atunci cand trec prin ceva neplacut, cum ar fi un tratament medical. "De obicei, parintii folosesc ecranele electronice ca solutie disperata", a declarat Alexis Hiniker, autoarea studiului, sfatuindu-i pe parinti sa aduca in discutie alte activitati, cum ar fi pranzul sau intalnirile de joaca cu alti copii, care se pot petrece doar daca joaca tehnologica ia sfarsit. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro