Cum ii descrie o jurnalista americana pe sotii Karolyi, cei care au revolutionat gimnastica: "Seamana cu Jay-Z si Beyonce"

Cum ii descrie o jurnalista americana pe sotii Karolyi, cei care au revolutionat gimnastica:

Fost comentator sportiv pentru postul ESPN si autoare a numeroase articole in publicatii de top precum The New York Times sau Vice, Dvora Myers s-a documentat ani de zile pentru cartea "De la Nadia pana azi" (Victoria Books, 2016), stand de vorba cu zeci de antrenori, gimnaste si arbitri.

acum 23 luni (22 Feb 2018)

Fost comentator sportiv pentru postul ESPN si autoare a numeroase articole in publicatii de top precum The New York Times sau Vice, Dvora Myers s-a documentat ani de zile pentru cartea "De la Nadia pana azi" (Victoria Books, 2016), stand de vorba cu zeci de antrenori, gimnaste si arbitri. Capitolul, ce se intinde pe 34 de pagini, este intitulat "Tabara de instructie Karolyi : in cantonament, sistemul de antrenare a echipei nationale".

Dvora Myers scrie ca Bela Karolyi, care s-a retras de trei ori-prima oara in 1992, apoi in 1996 si inca o data in 2000, "seamana cu Jay-Z: nu termina niciodata cand spune ca termina.

Tot scriitoarea americana precizeaza ca "dupa spusele celor mai multi, povestea gimnasticii feminine americane are un inainte si un dupa: inainte de sotii Karolyi si dupa acestia. La doar zece ani dupa sosirea in Statele Unite, sotii Karolyi erau responsabili, cel putin partial, pentru toate membrele echipei de la campionatele mondiale".

Legat de cariera de antrenor a lui Bela Karolyi, Dvora Myers spune in cartea sa ca acesta "a demonstrat o predilectie spre gandirea strategica, care a fost marca lui caracteristica de-a lungul intregii sale cariere de antrenor".

Tot Dvora Myers concluzioneaza ca "in ciuda tacticilor de antrenare si datorita sustinerii vehemente pe care le-o arata gimnastelor sale, multe dintre fostele sale eleve din anii 1980 si 1990 i-au ramas apropiate lui Bela Karolyi si Martei. In 2013, cuplul a aniversat 50 de ani de casatorie si multe dintre fostele lor gimnaste au venit la ferma familiei pentru a sarbatori alaturi de cei doi, inclusiv doua care facusera deschis afirmatii impotriva lor, cum ar fi Kristie Phillips. La peste 30 de ani de la fuga lor in Statele Unite, gimnastica americana si familia Karolyi sunt, practic, inseparabile". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro