Cum ii afecteaza pe copii activitatile extrascolare. Limita care nu trebuie trecuta pentru a nu se ajunge la extenuare

Cum ii afecteaza pe copii activitatile extrascolare. Limita care nu trebuie trecuta pentru a nu se ajunge la extenuare

Printre cele mai recomandate activitati extrascolare pentru copii se numara cursurile de inot (care, pe langa latura practica - de a-i ajuta pe copii sa invete sa inoate - are un rol benefic si asupra dezvoltarii fizice armonioase a celor mici), dansurile (care le dezvolta o tinuta frumoasa si eleganta si ii ajuta sa iubeasca muzica si ritmul), cursurile de karate si, mai cu seama de la ascensiunea fulminanta a Simonei Halep, cursurile de tenis.

acum 54 luni (16 Nov 2015)

De cele mai multe ori, asta se traduce prin goana dupa cea mai buna invatatoare, cea mai buna scoala, cel mai bun profesor de limba romana si de matematica si, obligatoriu, cat mai multe activitati extrascolare. Aceasta dorinta a parintilor de a-i inscrie pe copii la cat mai multe activitati dupa scoala este alimentata, pe de-o parte, de oferta in expansiune de pe piata (apar mereu cluburi sportive, scoli de muzica si altele), dar si de recomandarea - legitima - a specialistilor: activitatile extrascolare sunt foarte importante in dezvoltarea copiilor.

Studiile de specialitate arata ca astfel de activitati ii ajuta pe copii sa fie mai increzatori in sine, sa se cunoasca mai bine, sa afle ce le place si ce aptitudini practice au, dar si sa isi dezvolte aceste aptitudini, sansa pe care sistemul actual de invatamant nu le-o ofera. Nu in ultimul rand, anumite activitati extrascolare ii ajuta sa pe copii sa isi stapaneasca emotiile atunci cand au, de exemplu, de vorbit sau de cantat in fata unui auditoriu, sa socializeze mai usor si, in cazul unor activitati de grup, sa comunice si sa lucreze in echipa.

Exista si o varsta minima de la care sunt recomandate aceste aceste activitati si ea coincide cu momentul inceperii gradinitei - 3 - 4 ani. Printre cele mai recomandate activitati extrascolare pentru copii se numara cursurile de inot (care, pe langa latura practica - de a-i ajuta pe copii sa invete sa inoate - are un rol benefic si asupra dezvoltarii fizice armonioase a celor mici), dansurile (care le dezvolta o tinuta frumoasa si eleganta si ii ajuta sa iubeasca muzica si ritmul), cursurile de karate si, mai cu seama de la ascensiunea fulminanta a Simonei Halep, cursurile de tenis.

Reversul: oboseala excesiva

Exista, insa, si situatii in care volumul mare de activitati la care participa un copil ajunge sa fie covarsitor pentru rezistenta sa fizica si psihica limitata. Psihologii atrag de ceva vreme atentia ca in cabinetele lor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro