Cum i-a afectat pe angajatii din spitalele din Iasi noua grila de salarizare. "Este o aberatie. Legea a permis sporuri maxime pentru spitale de rang inferior"

Cum i-a afectat pe angajatii din spitalele din Iasi noua grila de salarizare.

1000 de salariati din sistemul sanitar iesean au pierdut la ultimul salariu sume cuprinse intre 30 si 60 de lei. "Pe principiul acesta, angajatii din ATI de la Spitalul , Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Copii - spitale mari, spitale de interes regional, spitale care asigura servicii medicale de cea mai inalta complexitate - au veniturile, printr-un nivel al sporurilor mult diminuat, mai mici decat colegii lor din ATI, de exemplu, de la Spitalul , Spitalul Pascani sau Spitalul Judetean Vaslui sau Suceava.

acum 13 luni (10 May 2018)

1000 de salariati din sistemul sanitar iesean au pierdut la ultimul salariu sume cuprinse intre 30 si 60 de lei. Alti 600 de angajati din spitalele din municipiul Iasi au primit salarii scazute cu 500-600 de lei, in unele cazuri chiar si cu 1.300 de lei. Din cauza acestor scaderi de venituri, la Iasi, s-au inregistrat proteste spontane la Spitalul de Pneumoftiziologie si la Spitalul de Maxima Siguranta Padureni-Grajduri. Una dintre explicatii: impartirea haotica a banilor, fara niciun fel de reglementari intre unitati medicale si chiar si intre categorii de angajati, a facut ca toata lumea sa fie nemultumita", a declarat Iulia Cozianu, presedintele Sanitas Iasi. Potrivit liderului local Sanitas, nedreptatile pentru care salariatii din lumea medicala au protestat provin, in mare parte, din plafonarea sporurilor la 30% pe ordonator de credite. "Pe principiul acesta, angajatii din ATI de la Spitalul , Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Copii - spitale mari, spitale de interes regional, spitale care asigura servicii medicale de cea mai inalta complexitate - au veniturile, printr-un nivel al sporurilor mult diminuat, mai mici decat colegii lor din ATI, de exemplu, de la Spitalul , Spitalul Pascani sau Spitalul Judetean Vaslui sau Suceava. Diferentele remarcate de Sanitas pe terapie intensiva se inregistreaza si pe specialitatea de medicina de urgenta. Astfel, medicii din Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul "Sfantul Spiridon"din Iasi primesc spor pentru conditii de munca mai mic decat colegii lor din spitalele judetene din regiunea de Nord-Est. "La noi, sporul pentru conditii de munca este de 55%, la medici si asistenti, respectiv de 75%, la brancardieri si infirmiere. Conform Federatiei "Sanitas", plafonarea sporurilor la 30% pe ordonator de credite a permis angajatilor din spitale de rang inferior sa aiba salarii mai mari decat colegii lor din spitalele de rang superior, aflate in centrele medicale universitare. Legea a permis ca un ordonator principal de cr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro