Cum gatim cea mai buna friptura de vita. Secretele care fac diferenta intre suculent si o carne tare ca talpa

Cum gatim cea mai buna friptura de vita. Secretele care fac diferenta intre suculent si o carne tare ca talpa

Este foarte important sa stim ce fel de carne de vita sa alegem. Puneti zeama de la o lamaie, putin otet, de preferinta balsamic, o jumatate de cana de apa minerala, sare, piper si condimente dupa gust. Eu recomand sa se tina carnea intr-un vas etans sau in pungi speciale de carne timp de 48 de ore la frigider.

acum 65 luni (25 Mar 2017)

Este foarte important sa stim ce fel de carne de vita sa alegem. "Carnea de vita este in general mai tare decat porcul si de aceea trebuie sa alegem antricot sau muschiulet. Acestea sunt cele mai fragede bucati de carne de vita. Antricotul este mai gras si mai suculent, muschiul este putin mai sec, dar cu siguranta fraged. In cazul antricotului trebuie sa il alegeti pe cel care are cele mai multe firisoare albe de grasime. Daca vreti sa gatiti vita si sa fie mai moale alegeti vitelul deoarece este sigur carne mai tanara. Carnea de vaca poata sa fie tare pentru ca nu stim cati ani a avut animalul atunci cand cumparam carne. Daca puteti cumpara direct de la crescatori si cunoasteti sursa cu atat mai bine", spune bucatarul Marian Codrin.

Carnea se macereaza

Carnea de vita trebuie macerata daca o gatiti la cuptor. Puneti zeama de la o lamaie, putin otet, de preferinta balsamic, o jumatate de cana de apa minerala, sare, piper si condimente dupa gust. Eu recomand sa se tina carnea intr-un vas etans sau in pungi speciale de carne timp de 48 de ore la frigider.

Odata carnea macerata puteti sa va apucati de friptura. Cuptorul se incinge si se lasa la maxim cam 15 minune, apoi friptura trebuie sa se faca intre 175-180 de grade. Pentru a fi cat mai suculenta puteti acoperi tava cu o folie de aluminiu. Cand scoateti tava de la cuptor nu mancati imediat friptura. In cazul muschiutetului la cuptor eu recomand sa se faca un sos de rosii cu ciuperci si usturoi pentru ca friptura sa fie mai suculenta", mai spune bucatarul.

Gratarul de vita este la fel de bun

Puteti face si gratar din vita. Cand faceti gratar din vita trebuie sa intoarceti carnea de mai multe ori. Nu lasati pe plita mai mult de 10 de minute, poate chiar mai putin. Gratarul de vita este gata cand taiati carnea si nu mai iese sange. Puneti unt la final si serviti inainte sa se raceasca si sa se intar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro