Cum functioneaza escrocheria "chirurgul spagar", teapa de finete care a lasat zeci de romani fara sume uriase bani

Cum functioneaza escrocheria

"Comiterea faptelor de inselaciune prin aceasta me-toda presupune ca cel privat de libertate, operatiunii, desi se afla in pe-nitenciar, are acces nelimitat la folosirea telefoanelor mobile si a mai multor car-tele telefonice, schimband cartelele si aparatele periodic pentru a ingreuna depistarea sa, si poate vorbi la telefon jucand diverse roluri nestingherit de colegii de detentie, ceea ce pune in mod inevitabil mari semne de intrebare legate de indeplinirea atribu-tiilor proprii de catre personalul din unitatea de deten-tie", se arata in rechizitoriul intocmit de Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.

acum 80 luni (2 Oct 2017)

Cand gasea un naiv, detinutul il tinea la telefon pana cand acesta era de acord sa ofere sume mari de bani pentru operatiile fictive.

O suma foarte mare de bani a obtinut Serban in data de 5 ianuarie 2016, atunci cand a contactat o batrana din Iasi si i-a spus ca fiul acesteia fusese implicat intr-un accident rutier. Detinutul s-a recomandat ca fiind medicul "Zamfir de la Urgente" si i-a spus femeii ca fiul ei a suferit multiple fracturi si, pentru a fi operat, are nevoie de 12.000 de lei.

Ieseanca a iesit de indata din casa, fiind tinuta in telefon de falsul doctor, pentru a nu reusi sa isi sune fiul. Victima a mers la bancomat, unde a extras suma de 12.000 de lei, pe care i-a inmanat-o lui Gabriel Popa. Acesta din urma s-a recomandat, la randul sau, angajat al Casei de Asigurari de Sanatate.

Un copil, pe lista victimelor

Pe 2 ianuarie 2016, o alta persoana a cazut in plasa detinutului, oferindu-i compliceului Popa suma de 5.000 de lei, pentru o pretinsa operatie la care ar fi trebuit operat nepotul victimei. Un caz identic a fost pus in scena si in data de 20 februarie 2016, atunci cand victima a platit 3.000 de lei drept mita pentru o falsa operatie.

Pe 22 martie 2016, Razvan Serban s-a recomandat ca fiind doctor in Belgia si i-a spus unei batrane din Iasi ca fiica sa a fost implicata intr-un accident rutier si ca e nevoie de o operatie de urgenta. Spiridon", unde a oferit 1.500 de euro, 500 de lei si mai multe bijuterii de aur complicelui lui Serban. A doua zi, un barbat a achitat si el 7.600 de lei lui Gabriel Popa, trimisul unei presupus medic de la Spitalul "Sf.

"Dirijarea acestor operatiuni in timp real necesita din partea autorului atat posibilitatea pastrarii legaturii simultan sau in paralel cu victima si cu complicele, cat si capacitatea de adaptare, de improvizatie, tact, stapanire de sine, nu de putine ori un real talent actoricesc, fiind vorba despre o activitate complexa care c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro