Cum functiona fratia spagilor politisti-interlopi de la Timisoara

Cum functiona fratia spagilor politisti-interlopi de la Timisoara

Fostul sef al Politiei Timis, Sorin Muntean, si Iulian Bot, zis "Viscol", considerat unul dintre liderii romilor din Lugoj, au fost arestati preventiv, ieri, de Curtea de Apel Timisoara. Acesta ar fi primit aproximativ 7.000 de euro pentru a-si folosi la randul lui influenta asupra unor ofiteri de politie judiciara si asupra unui procuror, care aveau in lucru dosarul traficantului de masini. Clanul coordonat de acesta acoperea practic intreaga sfera infractionala producatoare de venituri ilicite - de la camata, santaj si extorcari de bani prin exercitarea de violente pana la activitati comerciale evazioniste si tranzactii imobiliare frauduloase.

acum 60 luni (4 Feb 2016)

Fostul sef al Politiei Timis, Sorin Muntean, si Iulian Bot, zis "Viscol", considerat unul dintre liderii romilor din Lugoj, au fost arestati preventiv, ieri, de Curtea de Apel Timisoara. In acelasi caz mai sunt cercetati seful Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE), Pavel Dumitru - aflat in arest la domiciliu si avocatul Marin Bilc - sub control judiciar.

Acuzatiile aduse de procurorii DNA sunt dintre cele mai grave: interlopul Bot

i-ar fi dat comisarului-sef Muntean, dar si subalternului acestuia Pavel Dumitru cate 7.000 de euro in schimbul neinceperii urmaririi penale (NUP) intr-un dosar in care era cercetat pentru evaziune fiscala. Era vorba de o afacere de import de autoturisme din spatiul european. Autoturismele ar fi fost revandute de Bot la negru, prejudiciul adus bugetului de stat depasind 2 milioane de lei.

Mai exact, interlopul ar mai fi impartit 5.500 de euro: 3.500 ar fi ajuns la un ofiter de politie care a ales sa marturiseasca totul la DNA, devenind denuntator in caz, iar 2.000 la un contabil. O suma importanta de bani ar fi ajuns si la avocatul Marin Bilc, persoana de incredere pentru seful Politiei Timis. Acesta ar fi primit aproximativ 7.000 de euro pentru a-si folosi la randul lui influenta asupra unor ofiteri de politie judiciara si asupra unui procuror, care aveau in lucru dosarul traficantului de masini.

Laudele lui Bot

Practic, procurorii DNA ar fi intrat pe firul "afacerii" in momentul in care sefii din Politia Timis au inceput sa faca presiuni asupra ofiterului care instrumenta cazul de evaziune fiscala, si i-au cerut sa-l scoata curat pe Bot. El a acceptat sa lucreze ca investigator sub acoperire si a purtat aparatura de inregistrare la toate intalnirile cu sefii.

In discutiile tainice, interlopul Bot se lauda cu relatiile sale din lumea politica si din Politie, si ca el l-ar fi pus pe Sorin Muntean in functia de sef al... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro