Cum folosim corect termenii "cel", "cea", "cei", "cele". De ce este gresit sa spunem "cele mai grav afectate regiuni"

Cum folosim corect termenii

Specialistul in lingvistica a dat exemplul unei stiri de la la finele lunii februarie, cand America de Sud a fost lovita de inundatii catastrofale, iar o televizune a aratat pe site-ul sau urmatoarele: "Ploile torentiale din ultimele zile au provocat un adevarat dezastru in centrul tarii, unde un milion de gospodarii nu mai au acces la apa potabila."

acum 67 luni (16 Jun 2017)

"Ori de cate ori vine vorba despre catastrofe in stirile din presa, ciulesc urechile fiindca, adesea, apar greseli de exprimare", a aratat profesorul Marcel Tolcea. Specialistul in lingvistica a dat exemplul unei stiri de la la finele lunii februarie, cand America de Sud a fost lovita de inundatii catastrofale, iar o televizune a aratat pe site-ul sau urmatoarele: "Ploile torentiale din ultimele zile au provocat un adevarat dezastru in centrul tarii, unde un milion de gospodarii nu mai au acces la apa potabila."

Pentru cei care nu au sesizat greseala, profesorul prezinta si varianta corecta: "Ploile torentiale din ultimele zile au provocat un adevarat dezastru in statul Chile. Cel mai grav afectate regiuni sunt cele in centrul tarii, unde un milion de gospodarii nu mai au acces la apa potabila". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro