Cum faci salata de icre perfecta. Secretul gustosului preparat, cat ulei se pune ca sa nu se "taie" sau sa iasa inecate

Cum faci salata de icre perfecta. Secretul gustosului preparat, cat ulei se pune ca sa nu se

se dau la rece, sa se odihneasca Se toaca ceapa marunt Se inmoaie in apa 1 miez de franzela, se stoarce, se freaca cu putin untdelemn Se amesteca icrele de crap cu cele de stiuca, ceapa si restul de zeama de lamaie Se orneaza cu jumatati de maslina neagra Taina: Icrele se bat, turnand cate putin ulei ca sa nu se "taie".

acum 30 luni (12 Dec 2017)

Iata ce noteaza autorul despre acest preparat deosebit de bun: "Se ofera ornate cu feliute de masline, eu pun si paine neagra, de secara, prajita, iar paharelele si sipurile de tuica le congelez mai intai.

Dar eu va propun niste icre-icre, asa cum mananc o data pe an, de Craciun, la Caraorman: paine de cuptor (painea aceea ciudata a cazacilor Deltei, cu cartof, asemanatoare cu cea sud-ardeleneasca, care e la fel de ferma-frageda), unsa cu unt si icre de stiuca, si acoperita cu feliute transparente de ceapa, vodca. Ingrediente: 200 g icre de crap si de stiuca 200 g untdelemn 50 g miez de paine alba 1 ceapa 1 jumatate de lamaie Mod preparare Seara: Icrele de stiuca se curata de pielite, se spala bine, sa se desareze, si se pun la scurs intr-un tifon o noapte, sa se usuce perfect. Dimineata: Icrele de crap, curatate de pielite, se freaca cu zeama dintr-un sfert de lamaie Se freaca icrele de crap, adaugand uleiul, putin cate putin, pana se-ncheaga; se dau la rece, sa se odihneasca Se toaca ceapa marunt Se inmoaie in apa 1 miez de franzela, se stoarce, se freaca cu putin untdelemn Se amesteca icrele de crap cu cele de stiuca, ceapa si restul de zeama de lamaie Se orneaza cu jumatati de maslina neagra Taina: Icrele se bat, turnand cate putin ulei ca sa nu se "taie". Gazetarul, indragostit de bucatarie In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro