Cum faci pui la ceaun in 30 de minute. Ingredientul secret al retetei delicioase

Cum faci pui la ceaun in 30 de minute. Ingredientul secret al retetei delicioase

Iata ce nota autorul despre acest preparat de nerefuzat: "Un laitmotiv, un alt reper a ceea ce restaurantele, pe buna dreptate, considera bucatarie romaneasca, cu o singura si timida observatie: puiul, daca e fiert in untdelemn, iese fad si fainos ca un prosop de hotel zero stele (...) Iar vinul, la bardaca, daca suntem pe langa Dunare, numai Babeasca Neagra de la Calafat poate sa fie, mustos, acrut si pisicos!".

acum 96 luni (21 Oct 2016)

Iata ce nota autorul despre acest preparat de nerefuzat: "Un laitmotiv, un alt reper a ceea ce restaurantele, pe buna dreptate, considera bucatarie romaneasca, cu o singura si timida observatie: puiul, daca e fiert in untdelemn, iese fad si fainos ca un prosop de hotel zero stele (...)

Iar vinul, la bardaca, daca suntem pe langa Dunare, numai Babeasca Neagra de la Calafat poate sa fie, mustos, acrut si pisicos!".

Mod preparare:

o Puiul scutit de tacamuri si maruntaie se freaca cu sare, piper si boia si se lasa o jumatate de ora sa se "marineze"

o Se incinge grasime intr-un ceaun, cat sa acopere puiul

o Se pune puiul gras si carnos sa fiarba in untura (asta usuca si inchide pieile in uluitoare scoarte rosii-aramii) cam o juma' de ceas

o Se ofera cu mujdei smantanos, paine calda si servete multe, sa-si poata sterge mainile mesenii, ca n-o sa aiba timp de furculite.

Cea mai importanta lucrare a gastronomiei

In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro