Cum faci cel mai bun drob de miel. De ce nu se toaca ingredientele prin masina si cat se tine la cuptor ca sa iasa delicios

Cum faci cel mai bun drob de miel. De ce nu se toaca ingredientele prin masina si cat se tine la cuptor ca sa iasa delicios

Recuzita: o 1 kg maruntaie miel - ficat, inima, plamani, rinichi, splina o 200 g ceapa uscata o 3 legaturi ceapa verde o 100 ml untdelemn o 2 oua mari o sare, piper o 1 prapur miel o 50 g unt Se fierb 30 de minute o Se spala prapurul, se lasa in apa rece o Se spala maruntaiele in cateva ape, se oparesc scurt intr-o apa clocotita care se da la caine (sa fie Paste la toti) o Se fierb in apa cu un praf de sare 30 minute de la primul clocot;

acum 94 luni (30 Apr 2016)

Chiar autorul recunoaste ca drobul este preparatul esential de Paste, un simbol simplu, dar cu un mesaj deosebit de puternic pentru crestini:

"Numit pe alocuri placinta de cighir, drobul este strofa a patra, cea care se recita dupa incantatia anafurii, clinchetul usor al oualelor ciocnite si fosnetul pascai.

Recuzita:

o 1 kg maruntaie miel - ficat, inima, plamani, rinichi, splina

o 200 g ceapa uscata o 3 legaturi ceapa verde

o 100 ml untdelemn o 2 oua mari

o sare, piper o 1 prapur miel

o 50 g unt

Se fierb 30 de minute

o Se spala prapurul, se lasa in apa rece

o Se spala maruntaiele in cateva ape, se oparesc scurt intr-o apa clocotita care se da la caine (sa fie Paste la toti)

o Se fierb in apa cu un praf de sare 30 minute de la primul clocot; se scot

o Daca s-au racit, se toaca din cutit, marunt, de parca ai vrea sa le faci zaruri de table (unii le toaca prin masina - dar iese pateu, nu drob).

(Acum, bunicile noastre incingeau bine o grasime - sa zicem untdelemn, desi tare ma tem ca era o galbena untura de gaina sau gasca - si, la foc iute si necrutator, rumeneau cateva minute bucatelele de drob, sa capete coaja si gust bun de prajeala, singure, fara ceapa, sfanta gura sa traiasca aventura descoperirii fiecarui gust in parte...

Jumatate din ceapa si pune la prajit

o Ceapa, si uscata si verde, se toaca maruntel, ca ea e partea uda-frageda a povestii noastre

o Jumatate din ceapa se pune in grasime la prajit

o Cand s-a muiat si s-a stravezit putin, se adauga tocatura, sa sfaraie inca. apoi se ia prajeala de pe foc, se scurge bine de grasime si se raceste

o Ouale se bat cu sare si piper

o Se amesteca, e deja actul trei, tocatura, ceapa ramasa si ouale

o Prapurul se scurge de apa, se intinde dantela-i cu delicatete si se umple cu amestecatura de mai sus. Citeste intreg articolul pe adevarul.ro