Cum faci cei mai buni papanasi: secretele gospodinelor

Cum faci cei mai buni papanasi: secretele gospodinelor

Pentru preparare avem nevoie de: - 250 de grame de branza de vaci bine scursa de zer (daca nu e destul de scursa, va necesita mai multa faina) - 230-250 grame faina - 1 praf de sare - 1 plic de zahar vanilat - 2 oua intregi - 1 lingurita bicarbonat - coaja rasa de la o lamaie (optional) - ulei pentru prajit - dulceata - smantana (cat mai putin acra) Aluatul se prepara foarte usor, practic se amesteca branza cu ouale, apoi se adauga incet faina si se amesteca pana se omogenizeaza.

acum 30 luni (12 Aug 2017)

"La orice restaurant te duci, daca te uiti la deserturi, o sa vezi clatite si papanasi. M-am gandit atunci ca trebuie sa pot face si eu, nu poate fi atat de greu", spune Ana Stan o baimareanca de 41 de ani. "De cate ori ii pregatesc, copiii se bucura la fel ca si de o prajitura", mai spune ea.

Pentru preparare avem nevoie de:

- 250 de grame de branza de vaci bine scursa de zer (daca nu e destul de scursa, va necesita mai multa faina)

- 230-250 grame faina

- 1 praf de sare

- 1 plic de zahar vanilat

- 2 oua intregi

- 1 lingurita bicarbonat

- coaja rasa de la o lamaie (optional)

- ulei pentru prajit

- dulceata

- smantana (cat mai putin acra)

Aluatul se prepara foarte usor, practic se amesteca branza cu ouale, apoi se adauga incet faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Mai intai se rotunjesc, apoi se turtesc, iar la mijloc se formeaza o gaura, care apoi se tot largeste. Inelele si bilutele se pun la prajit la foc mediu, in baie de ulei, pentru cateva minute, pana se rumenesc.

Pentru servire, papanasii se aseaza pe o farfurie, iar pe deasupra se orneaza cu smantana si dulceata din plin.

Mai puteti citi:

Medic si secretara, arestati la domiciliu pentru luare de mita. 58 de acte de luare de mita, in doar trei zile ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro