Cum faci cei mai buni ardei umpluti ca in Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului

Cum faci cei mai buni ardei umpluti ca in Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului

Ingrediente: 500 g carne de vitel (tocata) 3 linguri de unt (sau ulei) 100 g ceafa afumata de porc 2 oua 1 pahar de bulion de rosii 2 cepe 2 morcovi 500 g ciuperci 1 pahar de smantana 2 pahare de vin, parfumat 3-4 rosii sare, piper, cimbru, foi de dafin 1 pahar de orez 12-13 mieji de nuca 12-14 ardei grasi sa umple cratita Mod preparare: o Ceapa se taie pestisori, morcovii se rad, ceafa se taie felii, ciupercile se fierb si se toaca, ardeii se grijesc de cotoare si seminte, orezul se spala de trei ori, ouale se bat o Se pune ceapa un pic la calit in unt intr-o cratita mare, apoi i se alatura carnea si morcovii o Daca si-a schimbat carnea culoarea se lasa sa se raceasca o Umplutura se pregateste adaugand peste carne: ciuperci, oua, nuci (miejii de nuca tind sa devina in Bucovina, ca si smantana, o obsesie), smantana, 1 pahar de vin, orez, sare, piper, cimbru o Se unge un ceaun chiabur cu unt, se umplu ardeii capacindu-i cu cate o felie de rosie si se potrivesc strans, ca soldatii peste plantonul care aduce scrisorile o Se vara printre ardei felii de afumatura si rosii, se presara sare, piper, cimbru, foi de dafin, se toarna vin, supa de ciuperci, bulion de rosii, apa, sa acopere, si se da la cuptor, cu capac neaparat!

acum 89 luni (6 Oct 2016)

Daca respectati lista ingredientelor si pasii de pregatire, rezultatul va fi spectaculos. Iata ce noteaza autorul despre acest preparat:

"Dar daca, la ardeii umpluti traditional, moldovenii cei mai nordici adauga smantana (pai cum altfel?), vin, ceva cimbru, carne afumata, foi de dafin, ce se poate intampla? Ca sa rupeti gura lumii (cu o imbucatura cu gust stilat), alegeti ardei de o singura culoare, galbeni de preferinta.

Ingrediente:

500 g carne de vitel (tocata)

3 linguri de unt (sau ulei)

100 g ceafa afumata de porc

2 oua

1 pahar de bulion de rosii

2 cepe

2 morcovi

500 g ciuperci

1 pahar de smantana

2 pahare de vin, parfumat

3-4 rosii

sare, piper, cimbru, foi de dafin

1 pahar de orez

12-13 mieji de nuca

12-14 ardei grasi sa umple cratita

Mod preparare:

o Ceapa se taie pestisori, morcovii se rad, ceafa se taie felii, ciupercile se fierb si se toaca, ardeii se grijesc de cotoare si seminte, orezul se spala de trei ori, ouale se bat

o Se pune ceapa un pic la calit in unt intr-o cratita mare, apoi i se alatura carnea si morcovii

o Daca si-a schimbat carnea culoarea se lasa sa se raceasca

o Umplutura se pregateste adaugand peste carne: ciuperci, oua, nuci (miejii de nuca tind sa devina in Bucovina, ca si smantana, o obsesie), smantana, 1 pahar de vin, orez, sare, piper, cimbru

o Se unge un ceaun chiabur cu unt, se umplu ardeii capacindu-i cu cate o felie de rosie si se potrivesc strans, ca soldatii peste plantonul care aduce scrisorile

o Se vara printre ardei felii de afumatura si rosii, se presara sare, piper, cimbru, foi de dafin, se toarna vin, supa de ciuperci, bulion de rosii, apa, sa acopere, si se da la cuptor, cu capac neaparat!

o Dupa ce a-nceput sa fiarba, se micsoreaza focul si se lasa sa bulbuceasca vreo ora

o In ultimile cincisprezece minute se ia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro