Cum faci cea mai parfumata si aromata dulceata de trandafiri

Cum faci cea mai parfumata si aromata dulceata de trandafiri

Avem nevoie de: 300 grame de petale de trandafiri curatate 1 kg zahar 750 ml apa 2 lamai Trebuie acordata o atentie deosebita spalarii si curatarii petalelor de impuritati si polen. Odata petalele curatate, acestea se freaca bine cu zeama de la o lamaie (optional se poate pune una-doua linguri de zahar) si se freaca bine, pana cand petalele lasa zeama si incep sa se stranga ghem.

acum 84 luni (30 May 2017)

Elena Hamza, pasionata de tot ce inseamna viata sanatoasa, a inceput sa cultive trandafiri, soiul potrivit pentru dulceata. Deocamdata, cultura ei numara 300 de tufe din florile parfumate, insa productia de 30-40 de flori la fiecare tufa, care se recolteaza maximum la doua zile, ii permite deja sa inceapa sa se gandeasca la diferite produse placut parfumate pe care le va prepara. "La fiecare floare pe care o recoltam trebuie sa taiem de la petale partea alba, pentru ca se considera ca este necoapta si va da un gust amar dulcetii", explica ea.

Reteta de dulceata nu este grea, insa sunt mai multe etape de prelucrare.

Avem nevoie de:

300 grame de petale de trandafiri curatate

1 kg zahar

750 ml apa

2 lamai

Trebuie acordata o atentie deosebita spalarii si curatarii petalelor de impuritati si polen. Odata petalele curatate, acestea se freaca bine cu zeama de la o lamaie (optional se poate pune una-doua linguri de zahar) si se freaca bine, pana cand petalele lasa zeama si incep sa se stranga ghem. "Zeama de lamaie este si un conservant foarte bun, dar le si ajuta sa se pastreze tari, sa nu se inmoaie", mai explica Elena Hamza. Se amesteca 1 kilogram de zahar cu 750 ml de apa si cu zeama de la o lamaie si se fierbe pana devine un sirop mai gros. Siropul obtinut se amesteca cu petalele si se mai lasa pe foc cam 15 minute, dupa care se lasa la racit si apoi se pune in borcanele spalate si sterilizate.

Lichiorul de trandafiri, alta delicatesa

Dulceata insa nu este singurul produs care poate fi obtinut din petalele de trandafir, desi este cel mai cunoscut. Elena Hamza, care tocmai pune bazele unei firme ce se va ocupa de productia diverselor produse din petale de trandafiri, spune ca si lichiorul sau otetul de trandafiri sunt foarte apreciate pentru aroma si parfumul deoseb... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro