Cum faci cea mai buna tocana olteneasca. Reteta celui mai popular fel de mancare
Gazetarul, indragostit de bucatarie In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic.
"Zglobie foc tocanita asta, si carnaciori, si cartofi, si destule verdeturi, si un piparus acolo, s-o "nervozeze". Trebuie sa fie o minune, mai ales cu o mamaliguta calda si un ulcior de vin", nota Radu Anton Roman in "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" (Editura Paideia).
Preparare:
Carnea, carnaciorii si prazul se taie imbucaturi si se pun la prajit in ulei incins, pana se rumenesc usor. Ardeii, rosiile, ciusca se grijesc si se toaca marunt din cutit. Se stinge prajeala cu rosii, se lasa 10 minute sa dea bine in cateva clocote. Se curata cartofii, se taie imbucaturi. Se adauga o ceasca cu apa la tocana, se acopera sa fiarba molcom, un sfert de ora.
Se adauga cartofii, ardeii, ciusca si vinul, se potriveste de sare, se lasa tocana sa bulbuceasca acoperita, pe marginea plitei sau in cuptor, cam o juma' de ceas. Se ia de pe foc, se presara marar si patrunjel.
Gazetarul, indragostit de bucatarie
In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic.
Va recomandam si:
Cea mai usoara reteta: cum faci chiftele gustoase si sanatoase din cartofi
Cum gatesti ciorba de burta perfecta, dupa reteta lui Radu Anton Roman. Secretul preparatului delicios care ia mahmureala cu mana, cate ore se fierbe
Cea mai buna fasole cu ciolan afumat, dupa o reteta din Baragan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro