Cum faci cea mai buna ciorba de cartofi si afumatura. Ingredientul secret care o face mai gustoasa

Cum faci cea mai buna ciorba de cartofi si afumatura. Ingredientul secret care o face mai gustoasa

Bucatarul aradean Adrian Pop spune ca, pentru a prepara aceasta ciorba, avem nevoie de: un kilogram de cartofi, 300 de grame afumatura (scarita afumata), dar si cateva rondele de carnat afumat, o ceapa, un morcov mare, putina telina, o lingura de boia dulce, 200 de mililitri de suc de rosii, o jumatate de legatura de tarhon si o jumatate de legatura de patrunjel, 200 de mililitri de smantana lichida, sare si piper.

acum 49 luni (6 Jan 2017)

Bucatarul aradean Adrian Pop spune ca, pentru a prepara aceasta ciorba, avem nevoie de: un kilogram de cartofi, 300 de grame afumatura (scarita afumata), dar si cateva rondele de carnat afumat, o ceapa, un morcov mare, putina telina, o lingura de boia dulce, 200 de mililitri de suc de rosii, o jumatate de legatura de tarhon si o jumatate de legatura de patrunjel, 200 de mililitri de smantana lichida, sare si piper.

"Se pune afumatura la fiert intr-o oala cu patru litri de apa rece la foc potrivit si se aduna spuma de la suprafata de cateva ori. Se fierbe cam o ora, o ora si un sfert pana se fragezeste un pic carnea. Se readauga in zeama si cubuletele de carne afumata si se gusta zeama daca e suficient de sarata ca sa asezoneze si cartofii in timpul fierberii. Se fierbe ciorba in clocote potrivite pana cand legumele si cartofii s-au patruns bine, apoi se adauga bulionul si se mai clocoteste de cateva ori, se gusta ciorba si se potriveste gustul final de sarat si piperat. Se adauga tarhon si se poate servi cu ardei iute", explica, pas cu pas, bucatarul Adrian Pop, delicioasa reteta.

Tarhonul este condimentul care da un gust aparte si face ca ciorba de cartofi cu afumatura sa nu fie una banala.

Va mai recomandam:

Ciorba de iarna, reteta recomandata de celebrul bucatar Adrian Hadean

Portia de sanatate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro