Cum facem "prajitura sasilor", un deliciu pentru zilele de sarbatoare

Cum facem

Pentru crema aveti nevoie de 100 de grame de unt, 250 de grame de nuca, 400 de mililitri de coniac, un plic de zahar vanilat, o lamaie, coaja si zeama, gem dupa preferinta.

acum 45 luni (30 Aug 2016)

Pentru blat aveti nevoie de 300 de grame de zahar, 200 de grame de faina si 6 oua.

Pentru crema aveti nevoie de 100 de grame de unt, 250 de grame de nuca, 400 de mililitri de coniac, un plic de zahar vanilat, o lamaie, coaja si zeama, gem dupa preferinta.

Pentru glazura aveti nevoie de 150 de grame de zahar pudra, o lingura de rom si o lingura de apa. Mod de preparare

Se face un aluat ca de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa galbenusurile de albusuri, se bat bine cu jumatate din cantitatea de zahar, care se urmeaza a se utiliza. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se pune la copt timp de 50 de minute, apoi se lasa la racit. Se taie o jumatate din aluat, pe lung, si se faramiteaza, apoi se adauga 250 de grame de nuca macinata si crema preparata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro