Cum facem cele mai bune briose cu visine. Reteta lui Bogdan Roman, sibianul care a facut senzatie la Masterchef

Cum facem cele mai bune briose cu visine. Reteta lui Bogdan Roman, sibianul care a facut senzatie la Masterchef

Aveti nevoie de 200 de grame de faina, 150 de grame de zahar (pentru aluat), 100 de grame de zahar (pentru visine), 100 de grame de unt, 80 de mililitri de lapte, 150 de grame de iaurt (scurs de zer), 2 oua, o jumatate de lingurita de sare, un pliculet de praf de copt, un varf de lingurita de nucsoara rasa, 400 de grame de visine intregi (250-300 gr.

acum 80 luni (5 Jul 2016)

Reteta a fost publicata de Bogdan Roman, bucatarul sibian care a facut senzatie la Masterchef, pe blogul sau. Aveti nevoie de 200 de grame de faina, 150 de grame de zahar (pentru aluat), 100 de grame de zahar (pentru visine), 100 de grame de unt, 80 de mililitri de lapte, 150 de grame de iaurt (scurs de zer), 2 oua, o jumatate de lingurita de sare, un pliculet de praf de copt, un varf de lingurita de nucsoara rasa, 400 de grame de visine intregi (250-300 gr. curatate de samburi), 50 de grame de nuci/migdale/alune macinate. Le scoatem samburii si le tavalim bine prin cateva linguri de zahar. Pentru aluatul de briose punem intr-un vas toate ingredientele solide si le amestecam. Adica 200 de grame de faina cu 150 de grame de zahar, sarea, praful de copt, nucsoara, nucile macinate, semintele de vanilie sau zaharul vanilat. In alt vas batem cele 2 oua si le amestecam cu restul ingredientelor, respective untul topit, laptele, iaurtul scurs de zer. Turnam compozitia in formele de briose si le trimitem pentru urmatoarele 25-30 minute in cuptorul incins la 180 grade Celsius (mediu pentru cuptoarele pe gaz). Sunt gata cand mirosul de prajituri proaspete a ajuns pana la vecini sau cand au capatat o culoare rumena, ca in poze. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro