Cum facem cei mai buni ardei umpluti. De ce trebuie lasate cotoarele la fiert
Pentru a prepara 10 ardei umpluti avem nevoie de 10 ardei, si verzi si rosii, 150 de grame de orez, jumatate de kilogram de carne tocata, vita si porc, 250 de grame de rosii decojite si taiate cubulete, o ceapa, un morcov, o bucatica de telina, boia, ulei, un ou, smantana, sare, piper si dafin.
Reteta pe care bucatarul aradean Adrian Pop ne-o prezinta presupune prepararea ardeilor umpluti in mai bine de doua ore, desi reteta nu este una foarte complex.
Pentru a prepara 10 ardei umpluti avem nevoie de 10 ardei, si verzi si rosii, 150 de grame de orez, jumatate de kilogram de carne tocata, vita si porc, 250 de grame de rosii decojite si taiate cubulete, o ceapa, un morcov, o bucatica de telina, boia, ulei, un ou, smantana, sare, piper si dafin. Curatam interiorul de seminte si ii lasam sa se scurga de apa. Adaugam foarte putina apa si lasam pe foc timp de cinci minute, invartind cu o lingura de lemn. Intr-un bol pumen carnea tocata, morcovul si telina razalite, compozitia de orez cu ceapa si boia si un ou crud. Amestecam bine aceasta compozitie cu care vom umple ardeii, iar apoi adaugam sare si piper, in functie de preferinte. Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete, doua foi de dafin, sare si piper in functie d gust, apa si punem la fiert la foc mic.
Se servesc cu o lingurita de smantana si un ardei iute.
Bucatarul aradean spune ca secretul este de a lasa cotoarele ardeilor la fiert, intrucat semintele de aici vor da un gust foarte bun preparatului.
Va mai recomandam:
Cum sa prepari cea mai buna dulceata de capsuni: ingredientele secrete ale unei retete simple
Trei retete simple de torturi de post. Cum poti sa faci blat din mere sau crema de ciocolata din lapte de cocos ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro