Cum explica presedintele Consiliului Fiscal "gaura" de 10 miliarde de lei pe care Dragnea a gasit-o in bugetul statului

Cum explica presedintele Consiliului Fiscal

"Fata de a doua rectificare bugetara, veniturile realizate sunt mai mici cu 13,3 miliarde de lei: minus 8,4 miliarde de lei din fonduri europene, minus de 2,4 miliarde de lei din venituri fiscale, un plus de 0,2 miliarde de lei din CAS si diferenta din venituri nefiscale. De aceea, cred ca examinarea in cadrul comisiilor de specialitate odata cu pronuntarea asupra celor doua ordonante de rectificare bugetara din cursul anului 2016, in conditiile in care comisiile de specialitate pot beneficia si de asistenta Curtii de conturi - e necesar un audit al Curtii de Conturi, pentru a verifica conditiile in care s-au facut aceste rectificari - conditiile de legalitate, de oportunitate.

acum 59 luni (10 Jan 2017)

"Fata de a doua rectificare bugetara, veniturile realizate sunt mai mici cu 13,3 miliarde de lei: minus 8,4 miliarde de lei din fonduri europene, minus de 2,4 miliarde de lei din venituri fiscale, un plus de 0,2 miliarde de lei din CAS si diferenta din venituri nefiscale. Toate guvernele au supraestimat partea de fonduri europene pe un motiv absolut corect: daca eu bugetez pe venituri sa atrag un euro, automat voi bugeta pe partea de cheltuieli un euro plus cofinantarea.

Liderul PSD a prezentat cifre care ar demonstra ca exista o "gaura" la buget de 10 miliarde de lei si a cerut ca rectificarile bugetare pozitive ale Guvernului Ciolos sa fie verificate de comisiile de buget-finante din Parlament. Ii dau dreptate domnului pentru ca a spus ca se poate vorbi de o gaura atunci atunci cand avem venituri mai mici, despre asta vorbim. La sfarsitul anului, veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai putin cu 10 miliarde", a afirmat luni Dragnea. "Cand discutam de TVA, luna decembrie a fost o incasare mai mica decat ma asteptam, insa o mare parte din aceasta scadere a fost determinata de restituirea mai mare de TVA, de 2,1 miliarde de lei, fata de cate 1,1 miliarde de lei in lunile precedente. Asadar, s-a incasat TVA de 5,8 miliarde de lei, s-a restituit TVA de 2,1 miliarde de lei, iar incasarile nete de TVA au fost de 3,7 miliarde de lei, cu 14% mai putin fata de luna decembrie a anului precedent, scadere care nu iese din peisaj. Rambursarile sunt mai mari pe final de an pentru ca, in functie de spatiul fiscal, Guvernul decide sa ramburseze mai mult pentru a nu pune presiune pe buget in urmatorul an", a explicat presedintele Consiliului Fiscal.

Birourile Permanente reunite au aprobat, marti, solicitarea presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, privind efectuarea unei anchete a Comisiilor de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului prin care sa fie verificare conditiile in care s-a realizat recti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro