Cum explica Antonescu aparitia numelui sau in interceparile din dosarul "Hertanu-Ghita-Cosma"

In documentele procurorilor, obţinute de MEDIAFAX, se arată că, incepand din 2010, anterior și pe parcursul derulării procedurilor de achiziție pentru contractele de servicii și lucrări ce urmau să fie incheiate in cadrul proiectului cu fonduri europene "Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare in județul Prahova", au existat discuții și ințelegeri intre mai multe persoane influente și cu importantă susținere politică, privind realizarea intereselor vizand obţinerea, in mod ilicit, a unor sume de bani din plățile efectuate de către beneficiarul proiectului, SC Hidro Prahova SA.

acum 66 luni (11 Jun 2015)

Citește și: PONTA, bomba din dosarul de la Prahova "Herțanu-Ghiță-Cosma"

Fostul lider al PNL a mai spus că a avut acea discuție cu Adrian Semcu in condițiile in care acesta era președinte al PNL Prahova și trebuia să stabilească listele de candidați pentru alegerile locale.

"In legătură cu contextul, n-am niciun fel idee, n-am niciun fel de legătură, nu pot să comentez, dar singura mea discuţie cu domnul Ponta şi cu domnul Semcu, care, repet, incă era preşedinte al organizaţiei, era legată de distribuirea candidaturilor pentru alegerile locale. Domnul Semcu era preşedintele organizaţiei Prahova, noi negociam la Bucureşti candidaturile pe liste comune pentru alegerile locale, iar discuţia la care face referire e foarte probabil legată de aceea că eu l-am informat despre tratativele cu domnul Ponta in legătură cu candidaturile la Prahova, cine candidează pentru preşedinte la Consiliul Judeţean, cine candidează pentru primar la Ploieşti. In sensul acesta probabil eu i-am spus domnului Semcu că ii spuneam domnului Ponta că vrem şi noi una dintre cele două poziţii şi că, din punctul meu de vedere, era de preferat candidatura la Consiliul judeţean, neavand un candidat foarte puternic pentru municipiul Ploieşti, pentru primărie", a mai spus Antonescu.

De asemenea, Crin Antonescu a menţionat că, ulterior, după negocieri in cadrul USL, PNL nu a mai avut candidat la Prahova, iar la scurt timp după ce a avut loc discuţia interceptată de procurori Adrian Semcu a fost schimbat de la șefia filialei Prahova.

Citește și: Cine este "trimisul lui Tăriceanu" din dosarul cumnatului lui Ponta

Numele fostului lider PNL Crin Antonescu şi cel al preşedintelui PSD Victor Ponta apar in stenogramele din dosarul Herţanu-Semcu, din discuţiile interceptate reieşind că aceştia ar fi fost informaţi şi ar fi vorbit despre contractele de lucrări din judeţul Prahova.

Pro... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro