Cum era explicat sexul acum 400 de ani: "Matul femeii deschis asteapta samanta barbatului"

Cum era explicat sexul acum 400 de ani:

In urma cu 500 de ani, cand termeni precum ovul, spermatozoid sau fecundare erau necunoscuti civilizatiei, fenomentul procreeri era explicat in stransa legatura cu credinta religioasa. Daca se varsa si intra in matul muierii, acesta se inchide si samanta se amesteca cu sangele muierii si se face o farama de carne", explica documentul vechi de aproape 400 de ani facerea copiilor. "Batran este de la 56 la 69 de ani, iara mator este este de 70 pana la 80 de ani.

acum 104 luni (17 Jul 2015)

In urma cu 500 de ani, cand termeni precum ovul, spermatozoid sau fecundare erau necunoscuti civilizatiei, fenomentul procreeri era explicat in stransa legatura cu credinta religioasa. Din combinarea celor doua elemente reiesea o "farama de carne", care crestea vreme de noua luni in "matul femeii". "Cand se impreuna barbatul cu muierea lui si femeia cu barbatul ei, acolo unde se impreuna ieste matul femeii deschis si asteapta sa primasca samanta barbatului. Daca se varsa si intra in matul muierii, acesta se inchide si samanta se amesteca cu sangele muierii si se face o farama de carne", explica documentul vechi de aproape 400 de ani facerea copiilor. Perioada de sarcina era explicata ca durata in care, in pantecele femeii, farama de carne se "dospea" in reprize. In primele noua zile nu se intampla nimic, 40 de zile statea la dospit noul prunc si abia dupa a 40-a zi "coconul" capata chip de om si suflet. Ce e fara suflet nu creste si nici nu se inmulteste", mai spune documentul vechi de aproape 500 de ani. Abia dupa ce aparea inima si se insufletea bucata de carne, apareau restul organelor si partile corpului.

Cum se explica asemanarea copilului cu mama sau cu tata Daca in conceperea "coconului" samanta barbatului avea o pondere mai mare decat sangele femeii, atunci pruncul avea sa semene cu tata. "De va fi sangele muierii cel ce varsa mai mult decat samanta barbatului, atunce semene cu mane-sa sau cu rudeniile sale", mai spune documentul care explica, in urma cu cinci secole, facerea copiilor. Se credea ca, vreme de noua luni, cat coconul statea in "matul mamei", se hranea cu sangele acesteia si respira prin buric. Perioada menstruatiei era explicata ca perioada in care femeia se curata de "sange murdar si stricat". Se considera ca "coconii" se nasc ologi sau bolnavi daca impreunarea a avut loc in perioada in care femeia se afla in perioada de menstruatie.

"Acel cocon din asta legatura iese putred, pentru ca sangele cel rau al muierii si stricat,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro