Cum e posibil ca sinuciderea unui copil de 14 ani sa fie considerata de autoritati accident casnic. Starea crunta a baiatului electocutat la masina de spalat

Cum e posibil ca sinuciderea unui copil de 14 ani sa fie considerata de autoritati accident casnic. Starea crunta a baiatului electocutat la masina de spalat

Pe 5 iulie 2014, intr-o casa situata la periferia Barladului, un baiat de 14 ani s-a electrocutat la masina de spalat. La cateva luni dupa externare, poze care il surprindeau pe copil intr-o stare deplorabila (scheletic, cuplat de furtunuri de dren, in scutec etc) au fost postate pe internet, ca un strigat de ajutor al cunoscutilor, familia fiind depasita de situatie.

acum 84 luni (3 Jul 2015)

Pe 5 iulie 2014, intr-o casa situata la periferia Barladului, un baiat de 14 ani s-a electrocutat la masina de spalat. A fost resuscitat de medicii de pe ambulanta, apoi a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iasi. A incercat sa scoata rufele din masina de spalat neautomata, desi se afla in priza, moment in care a fost electrocutat.

La cateva luni dupa externare, poze care il surprindeau pe copil intr-o stare deplorabila (scheletic, cuplat de furtunuri de dren, in scutec etc) au fost postate pe internet, ca un strigat de ajutor al cunoscutilor, familia fiind depasita de situatie.

Protectia Copilului Vaslui a fost sesizata de curand printr-un e-mail prin care mama era acuzata ca il neglijeaza pe copilul paralizat, ca il lasa singur in casa si nu ii acorda atentia necesara.

Mama baiatului are 42 de ani si acum, la un an dupa accident, este insarcinata in sapte luni, tata fiind concubinul acesteia. Cu fostul sot are patru copii, trei baieti (de 3, 5 si 14 ani) si o fata de 17 ani care la randul ei are un bebelus de doua luni.

"Copilul inregistrat cu accident casnic este, de fapt, un act suicidal ca forma de protest fata de conflictul din familie si divortul parintilor. Protectia Copilului a facut demersuri pentru scoaterea acestuia din sanul familiei, acestia fiind depasiti de situatie, starea in care se afla copilul impunand ingrijiri speciale. Ceilalti copii vor ramane in sanul familiei, sub supravegherea Protectiei Copilului", a declarat, pentru "Adevarul", Ionel Bratianu, psiholog in cadrul centrului de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat Barlad.

Vineri, 3 iulie, copilul va fi preluat de Protectia Copilului.

Citeste si:

FOTO Un baiat de 14 ani din Barlad, electrocutat la masina de spalat ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro