Cum dispare un document in jungla online de la Palatul Victoria

Un document adoptat in sedinta de Guvern a fost retras, in doar 24 de ore, de pe site-ul Executivului si inlocuit cu un altul, cu modificari de fond. La aproape doua luni de zile de cand Romania libera a prezentat un caz care ar putea avea consecinte penale - modificarea unui proiect de lege dupa ce fusese deja aprobat in Guvern - Corpul de control al primului ministru a avut prima pozitie publica legata de situatie. Prima modificare de fond Intre cele doua documente schimbate intr-un interval de 24 de ore, apare prima modificare de substanta a proiectului de lege, pe care am semnalat-o inca din articolul publicat pe 8 martie.

acum 45 luni (28 Apr 2016)

Un document adoptat in sedinta de Guvern a fost retras, in doar 24 de ore, de pe site-ul Executivului si inlocuit cu un altul, cu modificari de fond. Explicatiile Corpului de control al Guvernului nu fac decat sa intareasca semnele de intrebare iscate de aceasta situatie "bizara".

La aproape doua luni de zile de cand Romania libera a prezentat un caz care ar putea avea consecinte penale - modificarea unui proiect de lege dupa ce fusese deja aprobat in Guvern - Corpul de control al primului ministru a avut prima pozitie publica legata de situatie. Seful acestui organism, Valentin Mircea, sustine ca aspectele prezentate de RL pe baza celor semnalate de producatorii de tutun care activeaza in Romania, nu sunt adevarate si ca respectivul document nu a fost modificat.

Pentru a lamuri situatia, am luat urma proiectului de lege, analizand toate fazele prin care a trecut si sustinem ca modificarile chiar s-au produs dupa ce actul normativ fusese aprobat in sedinta de Guvern din 24 februarie. In aceste conditii, nu putem sa credem decat ca Valentin Mircea a fost indus in eroare de unii oficiali guvernamentali sau, in cel mai bun caz, la nivelul Executivului a fost comisa o grava eroare de comunicare.

Ce sustine seful Corpului de control, in luarea sa de pozitie trimisa cotidianului Romania libera: "Nu exista diferenta de continut intre proiectul Legii privind stabilirea conditillor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, publicat pe site-ul Guvernului Ia data de 26.02.2016 (...) si proiectul de act normativ postat pe site-ul Senatului, aflat in dezbatere publica". Sedinta de Guvern in care a fost adoptat actul normativ a avut loc pe 24 februarie si, in aceeasi zi, Palatul Victoria a dat un comunicat de presa in acest sens.

Corpul de control sustine insa ca acest text era unul initia... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro