Cum devine Clujul capitala jazzului romanesc

Echipa Jazz in the Park va organiza in acest an trei evenimente: unul care va duce jazzul in strada, un picnic dedicat amatorilor acestui stil de muzica si festivalul propriu-zis, care va dura o saptamana. De asemenea, sutele de hamace cu care au venit amatorii de jazz in Parcul Central au transformat aceasta zona a Clujului Ceva nou in fiecare an "Un obiectiv al nostru este ca in fiecare an sa incercam sa adaugam ceva nou festivalului: un spatiu nou, evenimente mai multe sau aranjamente diferite in Parcul Central.

acum 50 luni (19 Jan 2016)

Echipa Jazz in the Park va organiza in acest an trei evenimente: unul care va duce jazzul in strada, un picnic dedicat amatorilor acestui stil de muzica si festivalul propriu-zis, care va dura o saptamana. Este vorba despre un program care va fi atat unul de descoperire a tinerelor talente - muzicieni, performeri si animatori - cat si de promovare a spatiilor din oras ca loc de desfasurare a unor evenimente, potrivit organizatorilor.

"Imaginati-va o zi in care va veti putea plimba pe strada si veti vedea centrul animat de muzica, dans, mici spectacole si expozitii. Jazz in the Street este o sansa de a interactiona activ cu publicul nostru inainte de festival, dar si un prilej de a face ceva pentru oras si pentru artistii lui. Notiunea de street art este intens discutata la Cluj si pe aceasta cale, invitam artisti si alti organizatori sa se alature conceptului daca au idei si vor sa contribuie", a declarat directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida, citat de ClujToday.ro. Iubitorii de muzica buna, aer curat, carti, jocuri pentru cei mici si pentru cei mai mari sunt asteptati in 14 mai la un mare picnic alaturi de familie si prieteni. Festivalul va avea loc in perioada 27 iunie - 3 iulie 2016, iar pe langa concertele care vor avea loc in Parcul Central si in alte spatii din oras, publicul va putea lua parte la numeroase activitati, de la expozitii, la targuri si spatii special amenajate pentru copii. In 2015, principalele concerte au fost organizate in timpul zilelor lucratoare pe scena amenajata pe plaja din cartierul Grigorescu, iar in zilele de la sfarsitul saptamanii, Parcul Central a devenit un adevarat paradis al amatorilor de jazz. Ei au putut sa se bucure de muzica buna, sa savureze diferite preparate culinare sau sa cumpere obiecte de arta sau confectionate de artizanii din Transilvania care au transformat aleile din parc intr-un adevarat targ deschis pana noaptea tarziu. De asemenea, sutele de hamace cu care au venit amatorii de jazz in Pa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro