Cum devenim mai creativi la serviciu: sfaturile specialistilor in psihologia resurselor umane

Cum devenim mai creativi la serviciu: sfaturile specialistilor in psihologia resurselor umane

Nu este insa o regula, daca privim acest proces si invers: ne antrenam creativitatea si ne gasim astfel, motivatia de a indeplini sarcinile sau de a rezolva problemele de la locul de munca. "Cei mai creativi au o cantitate enorma de cunostinte" In momentul in care starea de relaxare este instaurata exista sanse mai multe si mai mari ca oamenii sa obtina acele momente de intelegere ale problemelor care, aparent, erau imposibil de rezolvat, spun psihologii.

acum 105 luni (10 Dec 2015)

Nu este insa o regula, daca privim acest proces si invers: ne antrenam creativitatea si ne gasim astfel, motivatia de a indeplini sarcinile sau de a rezolva problemele de la locul de munca.

"Cred ca pentru a ajunge la raspunsul este necesar de stiut cum functioneaza creativitatea. Secretul creativitatii reprezinta de fapt dificultatea in intelegerea legata de ce sau cum se intampla atunci cand suntem creativi. A intelege setul de evenimente mentale care dau nastere la noi ganduri inseamna a face un prim pas spre ceea ce inseamna creativitatea si ceea ce ne face speciali.

Daca se intampla sa lucrezi la ceva ce implica creativitatea si dintr-o data acel sentiment de progres dispare, lipsa de creativitate poate deveni o problema. Una dintre solutii pentru anumiti angajati este o pauza, indepartarea pentru cateva minute de birou si, daca este posibil, o plimbare in aer liber.

"Cei mai creativi au o cantitate enorma de cunostinte"

In momentul in care starea de relaxare este instaurata exista sanse mai multe si mai mari ca oamenii sa obtina acele momente de intelegere ale problemelor care, aparent, erau imposibil de rezolvat, spun psihologii.

"Pe de alta parte, oamenii tind sa se uite cu un fel de respect la cei care dezvolta idei creative in mod constant. In scopul de a spori creativitatea, se poate recurge la o serie de instrumente de gandire. Totusi, avand la dispozitie motoarele de cautare de pe internet, poate exista tendinta de a presupune ca informatiile sunt disponibile oricand este nevoie, asa ca nu este nevoie ca ele sa fie internalizate. Dar, daca fluxul de lucru se intrerupe ori de cate ori este accesata o informatie pe internet, ideile noi vor intarzia sa apara", explica psihoterapeutul.

In scopul maximizarii calitatii cunostintelor, se poate dezvolta obiceiul de explicare a informatiilor: "De ce este asa si cum ar mai putea f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro