Cum descrie o asistenta romanca lupta medicilor cu ciuma care a lovit Madagascarul, tara unde Radu Mazare cere azil politic

Cum descrie o asistenta romanca lupta medicilor cu ciuma care a lovit Madagascarul, tara unde Radu Mazare cere azil politic

Madagascar, tara unde Radu Mazare a cerut azil politic, a fost lovita anul acesta de o epidemie de ciuma cu 2.348 de cazuri si 202 decese, in perioada 1 august - 22 noiembrie, potrivit datelor prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Aici "lucrurile se intampla" Asistenta stagiara Ioana Saitis a povestit intr-un interviu, intitulat "Bucuria de a sluji oamenilor si copiilor din Madagscar," preluat de site-ul misiunemadagascar.ro, ce masuri au luat autoritatile malgase in cazul epidemiei de ciuma: "Am primit zilele acestea un mesaj de la o prietena din Europa.

acum 57 luni (31 Dec 2017)

Madagascar, tara unde Radu Mazare a cerut azil politic, a fost lovita anul acesta de o epidemie de ciuma cu 2.348 de cazuri si 202 decese, in perioada 1 august - 22 noiembrie, potrivit datelor prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Dintre acestea, 1.791 de cazuri au fost de ciuma pneumonica, 341 de ciuma bubonica si 215 cazuri de tip nespecificat. De asemenea, 81 de lucratori din domeniul sanatatii au suferit de boli compatibile cu ciuma, fara a se inregistra vreun deces printre acestia, arata Hotnews.

Ciuma reapare aproape in fiecare an in Madagascar, de obicei din septembrie pana in aprilie, insa in acest an epidemia a inceput in luna august si s-a raspandit in zone urbane mari, spre deosebire de epidemiile anterioare, potrivit OMS.

(Foto: Evolutia bolnavilor de ciuma, sau a celor suspecti ca suferind de aceasta boala, in perioada 1 august-22 noimebrie 2017, potrivit OMS)

Bacteria ciumei, care se dezvolta la sobolani, este purtata de purici. La om, forma pneumonica a bolii - transmisibila prin tuse - poate fi fatala in doar 24 - 72 de ore.

Aici "lucrurile se intampla"

Asistenta stagiara Ioana Saitis a povestit intr-un interviu, intitulat "Bucuria de a sluji oamenilor si copiilor din Madagscar," preluat de site-ul misiunemadagascar.ro, ce masuri au luat autoritatile malgase in cazul epidemiei de ciuma:

"Am primit zilele acestea un mesaj de la o prietena din Europa. Era ceva de genul:

"Hei, chiar se intampla la voi lucrurile despre care scriu ziarele pe aici, prin Europa? Este adevarat ca aveti epidemie de ciuma bubonica si ca aceasta s-ar imprastia in tarile din jurul vostru (Etiopia, Kenia, Tanzania, Mozambic, Africa de Sud si alte tari apropiate) ? Este asa de urata aceasta boala ?

Am fost surprinsa de acest mesaj ajuns cu asa mare intarziere in Occident. Aic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro