Cum depistati bancomatul-fantoma. Cele mai utile sfaturi pentru a nu deveni victima infractiunilor de tip skimming
Orice persoana care intentiona sa extraga bani dintr-un astfel de bancomat nu poatete banui escrocheria. Inainte de a efectua orice operatiune de extragere de numerar este bine ca utilizatorii sa traga usor de tastatura bancomatului.
Orice persoana care intentiona sa extraga bani dintr-un astfel de bancomat nu poatete banui escrocheria. Victima, dupa ce isi introduce cardul in bancomat, selecteaza limba de utilizare, introduce codul de securitate si opteaza, apoi, pentru extragerea de bani. Conform IPJ Calarasi, cu ajutorul computerului, datele privind contul si codul de securitate ale cardului pot fi copiate si memorate. Fara sa banuiasca ce se intampla, "clientul" recupereaza cardul si pleca in cautarea unui alt bancomat. Acestea au aceleasi elemente de identificare ca si cele originale, iar conturile accesate prin cardurile clonate sunt golite de bani.
Pentru a nu fi victima a infractiunilor de tip skimming, politistii va recomanda:
Nu lasati la vedere chitante, facturi sau alte documente care contin informatii despre cardul dumneavoastra bancar! Anuntati imediat banca daca va schimbati datele personale (adresa, numar de telefon, etc.).
Daca vi se blocheaza cardul in bancomat, nu cereti si nu permiteti ajutorul nimanui si mai ales, nu spuneti nimanui PIN-ul!
Nu acceptati ca cineva sa stea aproape de dumneavoastra atunci cand introduceti PIN-ul!
Posesorii de carduri trebuie sa verifice daca pe tastatura originala a bancomatului nu a fost aplicata o tastatura falsa, care permite retinerea codului PIN introdus.
Inainte de a efectua orice operatiune de extragere de numerar este bine ca utilizatorii sa traga usor de tastatura bancomatului.
Va recomandam si:
Sfaturile unui expert in securitate: cum sa nu fii furat la bancomat
Ce ne-au "invatat" hackerii pentru 2017: telefoanele, bancomatele si sistemele critice vor fi cele mai vanate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro