Cum deosebim un atac de panica de un atac de cord. Simptome specifice

Cum deosebim un atac de panica de un atac de cord. Simptome specifice

Ce trebuie facut Este neaparat nevoie de o evaluare medicala care sa stabileasca daca e vorba despre un atac de panica sau la mijloc este vorba de o alta afectiune medicala, dar si de o evaluare psihologica in urma careia sa se intocmeasca un plan de tratament personalizat.

acum 47 luni (12 Oct 2016)

"Atacul de panica este agravarea unei stari anxioasei care poate avea la baza o situatie stresanta, un conflict sau o trauma. De asemenea, adauga acesta, persoana respectiva poate dezvolta o "anxietate anticipatorie" adica o teama ca atacul se va repeta si o frica fata de faptul ca nu va putea face fata sau chiar ca in urma atacului va surveni decesul.

Ce determina un atac de panica

La mijloc pot fi cauze psihologice precum conflictele in familie, divortul, descoperirea unei amante, dificultatile la job, demisia, somajul sau suprasarcina profesionala, dar si conflictele cu prietenii sau cu necunoscutii.

Un atac de panica mai poate fi provocat de un nivel mare al stresul timp indelungat, de o nastere cu sau fara probleme sau de depresie.

Ingestia mare de alcool, fumatul excesiv, folosirea unor medicamente sau intreruperea brusca a medicatiei, drogurile au si ele un rol in declansarea atacului de panica.

Cum se manifesta atacul de panica

"Persoana are un sentiment coplesitor de frica si anxietate. Daca dureaza mai mult de 15 minute este posibil sa vorbim de o alta afectiune medical, nu de aun atac de panica", explica psihoterapeutul.

Respiratiile sunt rapide, dificile si insotite de senzatia de sufocare, inima bate cu putere si neregulat, sunt prezente transpiratiile, durerea in piept, ameteala, greata sau durerile de stomac. Frica de moarte este si ea un simptom al atacului de panica, ca si senzatia ca moartea va surveni imediat.

Ce trebuie facut

Este neaparat nevoie de o evaluare medicala care sa stabileasca daca e vorba despre un atac de panica sau la mijloc este vorba de o alta afectiune medicala, dar si de o evaluare psihologica in urma careia sa se intocmeasca un plan de tratament personalizat. La intocmirea acestui plan trebuie sa participle medicul specialis... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro