Cum contracareaza Biserica "rivalitatea televiziunilor laicizante" in chestiunea casatoriei dintre barbat si femeie. Decizie istorica pentru Sinodul intrunit al BOR

Cum contracareaza Biserica

Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania". La Constanta, spre exemplu, se asteapta decizia BOR pentru declansarea actiunii, iar daca aceasta devine oficiala, Arhiepiscopia Tomisului va contribui la strangerea de semnaturi, de care se ocupa Fundatia Brancoveneasca de la Constanta. Cine face parte din Sinodul BOR Sfantul Sinod, cea mai inalta autoritate a Bisericii Ortodoxe Romane, este format din: Patriarhia Romana, Mitropolia Munteniei si Dobrogei (condusa tot de Patriarhul Daniel), Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Mitropolia Ardealului, Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului, Mitropolia Olteniei, Mitropolia Banatului, Mitropolia Basarabiei, Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, Mitropolia Ortodoxa Romana a Germaniei, Europei Centrale si de Nord, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a celor doua Americi, Episcopia Daciei Felix, Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria, Episcopia Ortodoxa Romana a Australiei si Noii Zeelande.

acum 85 luni (14 Jan 2016)

UPDATE Lucrarile Sinodului s-au incheiat dupa cateva ore in seara de joi, 14 ianuarie.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane s-a intrunit joi, 14 ianuarie, in sedinta de lucru prelungita la Resedinta Patriarhala, pentru a hotari daca sustine sau nu initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei Romaniei, in sensul inlocuirii termenului "soti" din articolul 48 in care este definita familia, cu sintagma "barbat si femeie".

Rolul Bisericii ar fi extrem de important si ar inclina decisiv balanta pentru strangerea semnaturilor care sa determine Parlamentul sa ia in discutie modificarea Constitutiei. Prin lacasurile de cult din toata tara, preotii ar putea strange lejer aceste semnaturi de la credinciosi. Pentru a ajunge in Parlament trebuie adunate minimum 500.000 semnaturi valide de la cetatenii cu drept de vot, in termen de 6 luni.

Coalitia pentru Familie, care a avut aceasta initiativa, a publicat in Monitorul Oficial din 25 noiembrie 2015 proiectul de lege, expunerea de motive si avizul Consiliului Legislativ. Intr-o familie, "sotii" sa fie "barbat si femeie"

Traditionalistii vor ca si Constitutia sa fie la fel de clara precum este Codul Civil. Barbatul si femeia au dreptul de a se casatori in scopul de a intemeia o familie". La ora actuala, Constitutia Romaniei prevede doar ca "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor". Casatoriile dintre persoane de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania. Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania". Iniatiativa cuprinde toata tara

Coalit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro