Cum conduceau Elena si Nicolae Ceausescu sedintele la Uniunea Scriitorilor! Ce comentarii vulgare facea "tovarasa academician"

Cum conduceau Elena si Nicolae Ceausescu sedintele la Uniunea Scriitorilor! Ce comentarii vulgare facea

Fortati sa se alinieze politicii de partid, anumiti scriitori si poeti erau umiliti fara menajamente de cuplul dictatorial, dar si tradati de colegii de breasla "Mi-amintesc o sedinta de pomina la Uniunea Scriitorilor, la care au participat si tovarasii Nicolae si Elena Ceausescu.

acum 42 luni (11 Jun 2016)

Anii '80 n-au fost tocmai roz pentru oamenii de cultura din Romania. Fortati sa se alinieze politicii de partid, anumiti scriitori si poeti erau umiliti fara menajamente de cuplul dictatorial, dar si tradati de colegii de breasla

"Mi-amintesc o sedinta de pomina la Uniunea Scriitorilor, la care au participat si tovarasii Nicolae si Elena Ceausescu. Cand vorbea, pentru a-si sustine punctul de vedere, aducea argumenta contradictorii, care starneau zambete. Eu n-o vedeam, pentru ca stateam pe acelasi rand cu ea, dar de auzit o auzeam foarte bine", povesteste Romulus Rusan, in exclusivitate pentru EVZ.

"La un moment dat, ia cuvantul Ana (n.r. - poeta Ana Blandiana, sotia lui Romulus Rusan), plangandu-se de lipsa hartiei de tiparit. N-a apucat sa-si duca la capat ideea, ca tovarasa a intrerupt-o tipand, intreband in jurul ei: "Cine-i nebuna asta? Citeste si:

+CINE a recuperat banii datorati de dictatorul Muammar Gaddafi Romaniei in ...

+FOTOGRAFII-EVENIMENT de la deshumarea cuplului Nicolae si Elena Ceausescu. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro