Cum au votat juriul si publicul din Romania in finala Eurovision: preferinte diferite

Cum au votat juriul si publicul din Romania in finala Eurovision: preferinte diferite

Unde s-au dus punctele juriului din Romania in finala Eurovision 2017 Olanda: Og3ne - "Lights and Shadows" (12 puncte) Bulgaria: Kristian Kostov - "Beautiful Mess" (10 puncte) Moldova: Sunstroke Project - "Hey Mamma" (8 puncte) Suedia: Robin Bengtsson - "I Can't Go On" (7 puncte) Portugalia: Salvador Sobral - "Amar Pelos Dois" (6 puncte) Danemarca: Anja - "Where I Am" (5 puncte) Australia: Isaiah - "Don't Come Easy" (4 puncte) Croatia: Jacques Houdek - "My Friend" (3 puncte) Israel: IMRI - "I Feel Alive" (2 puncte) Austria: Isaiah - "Don't Come Easy" (1 punct) Juriul din Romania nu au acordat niciun punct reprezentantilor din Belgia, Franta, Grecia, Ungaria si Italia.

acum 86 luni (14 May 2017)

In finala Eurovision 2017, Ilinca si Alex Florea au obtinut pozitia a saptea, cu un total de 282 de puncte.

Primele declaratii ale reprezentantilor Romaniei la Eurovision 2017

Castigator a fost desemnat portughezul Salvador Sobral, a carui piesa - "Amar Pelos Dois" - a obtinut un total de 758 de puncte.

Podiumul a fost completat de Moldova, datorita grupului Sunstroke Project si piesei "Hey Mamma!", care a acumulat 374 de puncte, marcand cea mai buna clasare a Moldovei din istoria participarilor la Eurovision 2017. Clasamentul final si punctajele din semifinale

Clasamentul final Eurovision 2017 a fost stabilit pe baza punctajelor acordate de juriul si de telespectatorii din toate cele 42 de tari inscrise la editia din acest an a concursului. Juriile de specialitate au acordat puncte de la 1 la 12, exceptand 9, iar rezultatele televotingului au fost transformate tot in puncte, la final facandu-se o medie. a primit puncte doar din partea a 11 jurii de specialitate, cel din Moldova fiind singurul care ne-a acordat maximul de puncte, respectiv 12. In ceea ce priveste televotingul, Romania a avut a cincea cea mai apreciata prestatie, cu un total de 224 de puncte din partea publicului din 38 de tari, ceea ce inseamna ca doar trei state nu au votat piesa "Yodel It!", acestea fiind Georgia, Macedonia si Muntenegru. Punctele primite de Romania de la juriul si publicul fiecarei tari

Tarilor carora Romania nu le-a acordat niciun punct in finala Eurovision 2017

Cum s-au impartit punctele din tara noastra?

Astfel, Moldova a primit maximul de puncte din partea romanilor, insa juriul i-a acordat 8 puncte. Juriul roman a acordat cele 12 puncte Olandei, care ne-a acordat un singur punct, iar cele 10 puncte au ajuns la Bulgaria, de la al carui public am primit 3 puncte.

Singura prestatie la care au coincis punctajele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro