Cum au scapat Cordunenii de sute de ani de puscarie. Un judecator de tribunal a considerat ca nu sunt clan interlop

Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan O femeie "le-a mancat banii" Cordunenilor (UPDATE) Reteta Clanului Corduneanu de a scoate bani de pe urma hotilor/ INTERCEPTARI SOC EXCLUSIV Costel Corduneanu, de la medalii la catuse (VIDEO) Clanul Corduneanu se regrupeaza pe Facebook dupa ce a scapat de puscarie Vipurile interlopilor la petrecerile clanului Corduneanu (VIDEO SI AUDIO) Clanul Corduneanu a fost pus in libertate (UPDATE) Costel Corduneanu catre un ofiter de Politie: "Eu pastrez linistea in oras"

acum 87 luni (1 Mar 2017)

Motivare dura la adresa procurorilor realizata de judecatorul care a finalizat in prima instanta dosarul de crima organizata al clanului Corduneanu din lasi. In documentul obtinut de cotidianul "Adevarul", magistratul de la Tribunalul Maramures, instanta ce i-a judecat timp de 6 ani pe Corduneni, isi motiveaza achitarile pronuntate pentru cea mai grea dintre infractiunile imputate - cea de grup infractional organizat, pe insuficienta probelor. O alta justificare este si calitatea "indoielnica" a declaratiilor oferite de martorii cu identitate protejata, nu mai putin de 37, marturiile fiind luate cu incalcarea drepturilor procesuale ale interlopilor.

Cum s-a sters cea mai grea infractiune

25 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu, printre care si liderii acestei grupari, au fost condamnati, in urma cu fix un an, de Tribunalul Maramures, procesul incepand inca din 2010. Condamnarile au venit pentru infractiuni cu cuantum de pedepse mai redus decat cel stabilit de legislatia penala pentru constituire si aderare la un grup infractional organizat, infractiune pentru care toti cei acuzati au fost achitati pe linie. Pentru aceasta din urma fapta pedepsele putea ajunge pana la 20 de ani de inchisoare. "Instanta constata faptul ca rechizitoriul descrie intr-o maniera extrem de generala faptele, calificate ca fiind constituire, respectiv aderare la grup infractional organizat retinute in sarcina fiecarui inculpat, fiind foarte multe referiri la perceptia publica a "gruparii Corduneanu ", (existand chiar o sectiune in cadrul rechizitoriului dedicata perceptiei publice) fara insa a se indica in mod concret actiunea imputata fiecarui inculpat de natura a fi calificata ca fiind element al infractiunii de constituire, respectiv aderare a grupului infractional(data, loc, participanti)", au motivat judecatorii. "Instanta a constatat ca o serie de probe, respectiv declaratiile martorilor cu identitate protejata au fo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro