Cum au scapat autorii "Jafului secolului" de inchisoare dupa ce au furat o masina blindata care transporta 10 milioane de lei

Cum au scapat autorii

Alte stiri pe aceasta tema: VIDEO Momentul in care un individ jefuieste o statie PECO din Chisinau A dat buzna in casa unei batrane de 89 de ani si, sub amenintarea cutitului, i-a furat 10.000 de lei.

acum 33 luni (12 Jun 2018)

"Jaful secolului" a fost comis in dimineata zilei de 5 iulie 2004, in jurul orei 4.30. Concret, autorul jafului a reusit sa fure suma de 100 de miliarde de lei vechi (10 milioane de lei). La o saptamana distanta de la furtul banilor, Petru Nica avea sa fie prins intr-o vila din Snagov.

Autorul "jafului secolului" s-a angajat la CPI Security cu gandul de a comite o astfel de fapta. Nica a asteptat sa aiba prima cursa in afara Bucurestiului pentru a putea fura o masina plina de bani.

Conform procurorilor, Petru Nica a fost sprijinit de catre Gabriel Velescu si Aurelian Paven. Acestia au urmarit masina condusa de soferul de la CPI Security pana la restaurantul "Cocosatul", unde colegul lui Nica, Dan Vlasceanu, a coborat pentru a face unele cumparaturi.

In acel moment, Petru Nica a plecat cu blindata plina cu bani, fiind urmarit de aproape de catre complicii sai. Cei trei au abandonat autospeciala pe malul lacului Herastrau, iar de acolo au transferat banii in masina condusa de cei doi complici si au plecat la o vila din Snagov, loc in care a fost prins Petru Nica.

"La Snagov a fost gasit Nica Petru si cea mai importanta parte a sumei sustrase", a precizat la vremea respectiva chestorul de politie Marian Tutilescu.

In anul 2006, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven la cate 14 ani de inchisoare. Cei trei mai trebuiau sa achite si suma de 800.000 de lei, bani ce nu au fost gasiti de catre anchetatori.

Alte stiri pe aceasta tema:

VIDEO Momentul in care un individ jefuieste o statie PECO din Chisinau

A dat buzna in casa unei batrane de 89 de ani si, sub amenintarea cutitului, i-a furat 10.000 de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro