Cum au revolutionat industria alimentara trei studenti din Galati. Zerul, ingredientul-minune scos la lumina

Neagu Simon (22 de ani), anul III la Facultatea de Inginerie Alimentara Galati, Mihai Cerbu (21 de ani), anul III la Facultatea de Inginerie Alimentara Galati si Chirila Alina Marina (21 de ani), anul II la Facultatea de Inginerie Alimentara Galati, au venit cu ideea crearii unor produse care sa incorporeze zerul dulce pasteurizat, in dorinta de a obtine produse din carne de calitate, care sa aiba si un aspect ecoinovativ. "Unde e apa, poate sa fie zer " Un alt aspect demn de luat in seama de catre consumatorii care doresc sa manance sanatos este ca parizerul si cremwurstii nu sunt afumati, iar cantitatea de sare si polifosfat folosita la producerea lor este redusa semnificativ fata de produsele similare de pe piata.

acum 80 luni (5 Jun 2016)

Trei studenti de la Facultatea de Inginerie Alimentara din Galati sunt pe punctul sa revolutioneze industria carnii din Romania. Neagu Simon (22 de ani), anul III la Facultatea de Inginerie Alimentara Galati, Mihai Cerbu (21 de ani), anul III la Facultatea de Inginerie Alimentara Galati si Chirila Alina Marina (21 de ani), anul II la Facultatea de Inginerie Alimentara Galati, au venit cu ideea crearii unor produse care sa incorporeze zerul dulce pasteurizat, in dorinta de a obtine produse din carne de calitate, care sa aiba si un aspect ecoinovativ.

O parte din zerul obtinut in procesul de fabricare a branzei se foloseste si sub forma de ingrasamant natural.

Dupa ce au facut mai multe teste cu zerul fermentat, studentii din Galati au realizat ca nu se pot folosi de efectele benefice ale acestuia in industria carnii. Si asta pentru ca temperatura necesara activarii bacteriilor lactice existente in zerul fermentat, care ar putea produce modificari de pH, nu se poate atinge in timpul procesului de maturare din motive de siguranta alimentara.

"Ne-am gandit sa il introducem in loc de apa in produsele din carne pentru ca, pe langa faptul ca se valorifica intr-un mod prietenos pentru mediu, aduce si un aport de proteine in procent de aproximativ 2% si de substante minerale", ne detaliaza procesul de fabricatie Mihai Cerbu.

Zerul potenteaza gustul

Tinerii au creat cremwurstii de porc si parizerul de porc in Statia Pilot de Carne a Facultatii de Inginerie Alimentara din Galati, fiecare produs avand zer integrat in proportie de 30%. "Zerul a fost introdus ca inlocuitor total al apei adaugate conform retetei, pe toate clasele de produse din carne, adica prospaturi, produse cu structura omogena, cum ar fi cremwurstii si parizerul, produse cu structura eterogena, cum ar fi salamul sau o clasa de carnati, dar am realizat si produse din clasa specialitatilor, produse ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro