Cum au reusit vamesii sa distruga doar in acte mii de pachete de tigari de contrabanda confiscate. Marfa se intorcea pe piata neagra

Cum au reusit vamesii sa distruga doar in acte mii de pachete de tigari de contrabanda confiscate. Marfa se intorcea pe piata neagra

Contrabanda cu repetitie Ancheta a pornit de la o sesizare primita de DGA la inceptul lui 2018, cu privire la faptul ca la fabrica de tigari din Pirscov (Buzau) - unitate folosita de organele fiscale din sud-estul tarii pentru a distruge tigarile de contrabanda confiscate - se fac "manevre" cu marfa, in sensul ca este sustrasa si repusa in circulatie pe piata neagra. Drept urmare, in 8 iunie 2018, angajatii DGA au filat un astfel de transport, care continea cateva zeci de mii de pachete de tigari si era insotit de agentul de politie Lucian Stefan, seful de post din localitatea Unguriu.

acum 22 luni (13 Jun 2018)

O ancheta declansata de Directia Generala Anticoruptie (DGA) a reusit sa scoata la lumina un mecanism de coruptie despre care s-a vorbit foarte mult, dar pentru care, pana acum, nu au existat dovezi.

Chiar daca pe unele canale media au aparut inca de acum cativa ani speculatii cu privire la faptul ca se fac afaceri necurate in zona comisiilor care supervizeaza distrugerea tigarilor de contrabanda, autoritatile au negat categoric ca ar exista asa ceva. Asta pana zilele acestea, cand s-a dovedit ca fenomenul este cat se poate de real si ca o parte dintre marfurile de contrabanda sunt "distruse" doar pe hartie si se intorc apoi pe piata neagra. Contrabanda cu repetitie

Ancheta a pornit de la o sesizare primita de DGA la inceptul lui 2018, cu privire la faptul ca la fabrica de tigari din Pirscov (Buzau) - unitate folosita de organele fiscale din sud-estul tarii pentru a distruge tigarile de contrabanda confiscate - se fac "manevre" cu marfa, in sensul ca este sustrasa si repusa in circulatie pe piata neagra.

Verificarile preliminare au dus la concluzia ca afacerea era aranjata de o serie de angajati ai fabricii impreuna cu agentii de politie insotitori ai transporturilor. Drept urmare, in 8 iunie 2018, angajatii DGA au filat un astfel de transport, care continea cateva zeci de mii de pachete de tigari si era insotit de agentul de politie Lucian Stefan, seful de post din localitatea Unguriu.

Acesta a fost prins in flagrant pe cand primea, sub forma de mita, 500 de pachete de tigari, dintr-un total de 4.100 de pachete sustrase din trasportul ce era dus la distrugere. S-a stabilit ca restul de 3.600 de pachete urmau sa ajunga la doi angajati insarcinati cu distrugerea marfii de contrabanda, acestia fiind in complicitate cu doi inspectori ai Directiei Regionale Vamale Galati, care aveau sarcina sa intocmeasca acte de constatare a distrugerii cu date false.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro