Cum au reusit medicii americani sa vindece un melanom metastazat in doar trei saptamani

Cum au reusit medicii americani sa vindece un melanom metastazat in doar trei saptamani

Aceasta reusita medicala a fost anuntata de o echipa de cercetatori din New York. De asemenea, doar pacientii care au primit acel cocktail de medicamente au beneficiat de o disparitie completa a melanomului (22% din totalul cazurilor).

acum 70 luni (29 Apr 2015)

Aceasta reusita medicala a fost anuntata de o echipa de cercetatori din New York.

"Atunci cand a revenit la control, dupa trei saptamani, pentru o noua doza de tratament, am putut sa constatam ca tumoarea disparuse.

Femeia respectiva a fost primul pacient care a reactionat atat de rapid la acel cocktail de medicamente. Intr-un articol publicat tot in The New England Journal of Medicine, oamenii de stiinta newyorkezi au precizat faptul ca au comparat analizele pacientilor tratati cu acea combinatie (ipilimumab si nivolumab) cu datele provenind de la pacienti tratati cu ipilimumab si un placebo.

Potrivit acestui studiu, 61% dintre pacientii din primul grup au beneficiat de o reducere a tumorilor canceroase. De asemenea, doar pacientii care au primit acel cocktail de medicamente au beneficiat de o disparitie completa a melanomului (22% din totalul cazurilor).

Totusi, aceasta combinatie de medicamente, ale caror efecte prezinta diferente mari de la un pacient la altul, provoaca efecte secundare importante, precum inflamatii ale colonului, functionarea anormala a glandelor endocrine si diaree, precizeaza sursa citata. Prin comparatie, 24% dintre pacientii tratati doar cu ipilimumab au prezentat astfel de efecte.

De asemenea, preturile acestor medicamente raman ridicate. Pentru patru sedinte, ipilimumabul costa 120.000 de dolari, iar pacientii carora le este administrat nivolumab vreme de un an trebuie sa plateasca 150.000 de dolari, precizeaza Wall Street Journal. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro